Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

plissegordijnen-draai-kiep-raam
Wooninspiratie

Raamdecoratie voor de koekoek ramen in de souterrain


We vinden het super leuk om onze woning in te richten. Het uitkiezen van een nieuwe vloer, het materiaal en het apparatuur voor de keuken, de tegels en het sanitair voor de badkamer, nieuwe meubels, noem maar op. Raamdecoratie vinden we het minst leuk. Geen idee waarom, maar we vinden het helemaal niet leuk om na te denken over de raamdecoratie in ons huis. Aanvankelijk wilden we overal houten shutters hebben, totdat we erachter kwamen dat shutters super duur zijn. Daarom zijn we in de woonkamer en de slaapkamer maar gegaan voor gordijnen en in de keuken en de kinderkamer voor eenvoudige witte plissegordijnen. Voor één kamer hebben we nog steeds geen raamdecoratie, namelijk de kamer met de twee koekoek ramen, die kenmerkend zijn voor een souterrain.

plissegordijnen-draai-kiep-raam

Plissegordijnen met klemsteunen voor draaikiep-ramen

Het probleem is dat de ramen super dicht tegen het plafond zijn. Raamdecoratie die aan het plafond gemonteerd dienen te worden is niet mogelijk, omdat je daardoor de ramen niet meer open kunt doen. Maar wat voor oplossing is er dan wel? Daar hebben we echt heel lang over na moeten denken, tot we de enige oplossing tegenkwamen op Doehetbudget.nl. We zouden plissegordijnen kunnen nemen, die middels klemsteunen aan het raamkozijn bevestigd kunnen worden. Deze klemsteunen zijn speciaal bedoeld voor draaikiep-ramen. In plaats van de plissegordijn aan het plafond te monteren, bevestig je het aan het raamkozijn. Doordat de plissegordijn vastzit aan het raam, beweegt het gewoon mee bij het openen en sluiten van de ramen.

In plaats van plissegordijnen, zouden we eigenlijk ook rolgordijnen of jaloezieën kunnen nemen. Maar plissegordijnen vinden we tóch net iets chiquer. We gaan er maar mee aan de slag!

plissegordijnen-draai-kiep-raam-2

klemsteunen-draai-kiep-raam

jaloezien-draai-kiep-raam

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.