Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonaccessoires

Het plisségordijn, helemaal van deze tijd


Plissegordijnen zijn sfeervol, decoratief en multifunctioneel. Niet alleen verfraaien ze de raampartij, plissés komen tevens de akoestiek in de kamer ten goede, zijn een ideale zonwering en voorkomen dat in de winter de warmte van de cv langs de ramen door naar buiten verdwijnt. Het systeem van plissé raamdecoratie bestaat al heel lang, maar is om de een of andere reden altijd een ondergeschoven kindje geweest. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Vandaag de dag zien we dan ook dat steeds meer mensen kiezen voor plissegordijnen in huis.

De mogelijkheden met plissés
Plissé, de naam zegt het al, betekent ‘plooi’. Het plisségordijn is niets anders dan een voorgeplooide gordijnsoort dat bestaat uit strakke plooien die met kracht in de stof geperst zijn. De bediening werkt volgens hetzelfde principe als horizontale lamellen en kan zowel handmatig als elektrisch. De stofkeuze is bij het plisségordijn echter eindeloos. Naast vrijwel transparante organza-achtige textielsoorten zijn plissés verkrijgbaar in in-between en verduisterende stoffen. Net als het duo-rolgordijn kan je de plissé ook gebruiken volgens het top-down bottom-up systeem. Dat houdt in dat je de raambekleding niet alleen op kan trekken, maar ook kan laten zakken, zodat er alleen een stuk plissé in het midden van het raam hangt. Zonder de natuurlijke lichtinval te hinderen, blokkeer je hier op heel decoratieve wijze de inkijk.

De kosten van een plisségordijn
Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten plissegordijnen zijn, zijn de prijzen ook zeer uiteenlopend. Over all ben je met deze vorm van raambekleding niet duur uit, want plissés zijn over het algemeen veel goedkoper dan traditionele gordijnen. Het grootste verschil in prijs zit hem in het feit of je een standaardmaat of een op maat gemaakt plisségordijn aanschaft. Met maatwerk plissés heb je vanzelfsprekend een veel ruimere keuzevrijheid aan typen en uitvoeringen. Daarnaast ben je er met op maat gemaakte plissés zeker van dat ze perfect aansluiten op het raam en het kozijn. Zeker wanneer je iemand bent die gaat voor duurzaamheid en functionele elegantie is dat toch ook wel wat waard.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.