Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonaccessoires Wooninspiratie

Pilat en Pilat


Gjalt Pilat is in 1974 voor zichzelf begonnen met het restaureren en verkopen van antieke meubelen. De schoonheid en functionaliteit van het oude huisraad sprak hem enorm aan. Met name de ambachtelijke wijze waarop men vroeger werkte en meubels maakte vond hij fascinerend. Deze liefde en passie voor het ambacht is dan ook het uitgangspunt van Pilat en Pilat. Ondanks de groeiende vraag, blijft de wijze van produceren puur ambachtelijk en worden alle meubels van Pilat en Pilat van begin tot eind met de hand gemaakt.

Pilat en Pilat

Pilat en Pilat meubels

Gjalt Pilat werkt graag met natuurlijek materialen. En met name massief hout is de grote voorliefde van hem. Dagelijks is Gjalt Pilat bezig met het “zoeken” naar heldere, eenvoudige vormen. Hij vindt het belangrijk om juist zichtbare constructies toe te passen, waardoor het meubel voor de gebruiker in zijn of haar woon- of werkomgeving een rustgevend, plezierig gevoel geeft. De meubels van Pilat en Pilat kenmerken zich door strak, robuust en tegelijkertijd ook sober.

Pilat en Pilat duurzaam hout

Alle meubels en houten woonaccessoires van Pilat en Pilat worden geproduceerd in Nord End. De eigen fabriek in Bosnië, waarin een kleine veertig vaklieden continue werkzaam zijn. Pilat en Pilat koopt voor de productie graag particulier hout aan, via kleine bedrijven.

In het boomrijke Bosnië is de boomgaard van oudsher een belangrijke oudedagsvoorziening. Gemiddeld heeft een familie zo’n twee hectare bosgrond met tientallen vruchtbomen, zoals walnoot en kersen. Na het jarenlange plezier van het oogsten is de boom ten slotte rijp geworden voor de kap. Met de opbrengst van drie bomen kan het gezin, dat vaak uit drie generaties bestaat, aangenaam de winter door.

De jongere generatie zorgt voor steeds nieuwe aanplant en voor het onderhoud van de boomgaard. Een persoonlijk keurmerk van zorg en toewijding wordt automatisch, van generatie tot generatie aan het groeiende hout meegegeven. Van familieboomgaard tot Famylje Collection van Pilat en Pilat. Een logisch en verantwoord proces.

Pilat en Pilat Twijzel

Bij Pilat Interieurs in Twijzel, is bijna de hele Pilat & Pilat Famylje Collection vertegenwoordigd, tot en met de nieuwste ontwerpen. In de winkel staat het ervaren, enthousiaste en bevlogen team voor je klaar. Mensen met een passie voor interieurs!

Pilat en Pilat

Pilat en Pila Famylje Collection

De massief houten meubelcollectie van Pilat&Pilat is onder de naam Famylje Collection een internationaal befaamde collectie van evenwichtige ontwerpen. De herkenbare krachtige horizontale en verticale lijnen zorgen voor natuurlijk evenwicht. De zichtbare houtverbindingen zijn een graag gezien en overtuigend detail. Elk meubelstuk is een persoonlijkheid. Dit vind je terug in de unieke kenmerken van elk meubel dat uit de boom geboren is.

De Pilat en Pila Famylje Collection kenmerkt zich met individualiteit, duurzaamheid, pure eenvoud en tijdloze rust. Uitgedrukt in één van de zes houtsoorten:eiken, walnoot, kersen, esdoorn, iepen of acacia.

Pilat en Pilat

In de massief houten meubelen van de Pilat en Pila Famylje Collection staan zes houtsoorten centraal; eiken, walnoot, esdoorn, iepen, kersen en voor het buitenmeubilair acacia. Bij elk meubel blijft het unieke karakter van de boom bewaard. Geen twee exemplaren van hetzelfde type meubel zijn daardoor qua uitstraling exact hetzelfde, maar kunnen verschillen in bijvoorbeeld kleur nuance.

Pilat en Pilat

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.