Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Nya Interieurontwerp Pikaplant Jar 1
Woonaccessoires Wooninspiratie

Pikaplant


Tijdens interieuradviezen, maar vooral wanneer we op het punt zijn aangekomen van het stylen van de laatste puntjes, komt o.a. het onderwerp planten aan bod. Deze maken een woning niet alleen huiselijk, maar zijn ook nog eens goed voor de gezondheid. Planten zien we mede daardoor ook vaak in bijna ieder huishouden terug. De levensduur hangt af van de verzorging. Hoe je ermee omgaat dus.

Nya Interieurontwerp Pikaplant Jar 1

Dit laatste is iets waar veel mensen mee stoeien. Wat betreft plantenverzorging ben ik daar zelf geen kei in, maar gelukkig ben ik niet de enige! Hoe ik ook mijn best doe, op de een of andere manier wil het mij maar niet lukken. Vanaf het moment dat ik samen ben gaan wonen heb ik dan ook snel dit stokje doorgegeven. En wat blijkt: alles blijft er vanaf dat moment perfect uitzien.

Nya Interieurontwerp Pikaplant One 1

‘Leuk’, denk je nu wellicht, ‘maar wat heb ik daaraan?’ Tja, mocht je nu zelf geen plantenfluisteraar zijn, of ermee samenwonen, dan zijn er gelukkig ook nog andere opties. Een daarvan wil ik vandaag laten zien.

Nya Interieurontwerp Pikaplant

Onderhoudsvrij

Laatst zat ik bij Kek -een van mijn favoriete tentjes in Delft- heerlijk te lunchen. Overal waar je kijkt staan leuke, hippe producten welke ook nog eens te koop zijn. Een die mij direct in het ook sprong was een omgekeerde weckpot met daarin een stoere plant. De Pikaplant.

De onderhoudsvrije planten van Pikaplant zorgen ervoor dat je ontspannen van al het groen in huis kunt genieten. Zelfs als je geen held bent mocht het aankomen op het verzorgen van planten. De manier van verzorgen is namelijk geïnspireerd op natuurlijke watersystemen. Zoals de natuur zichzelf heel goed kan redden, zal dit hier ook –bijna altijd- het geval zijn. Ok, af en toe moet er een klein handje geholpen worden, maar ik beloof je, dit is echt minimaal.

Nya Interieurontwerp Pikaplant logo

Pikaplant Jar

Het ecosysteem van de Pikaplant Jar is zo eenvoudig dat het je doet verbazen en het direct al een geweldig product maakt. Het enige wat je hoeft te doen is het eenmalig voorzien van water en voedingsstoffen. Vervolgens zet je de plant in een pot en sluit je het hermetisch (luchtdicht) af. En dan… lekker onderuit zitten en genieten van je groene plaatje. De voedingsstoffen en het water in de pot worden op deze manier door de plant hergebruikt. Dit ecosysteem is niet alleen handig, maar ook nog eens gaaf en super stoer om als eyecatcher ergens neer te zetten.

De Pikaplant Jar heeft een diameter van 18 cm en is 28 cm hoog.

Nya Interieurontwerp Pikaplant Jar 4Nya Interieurontwerp Pikaplant Jar 2Nya Interieurontwerp Pikaplant Jar 3

Pikaplant One

Ben je een enorme planten liefhebber? Altijd al een groene wand willen hebben? Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten, maar wil je wel graag meer groen in huis? Dan is de Pikaplant One een gave oplossing.

Deze opstelling is opgebouwd uit een slim plankensysteem voor het onderhouden van je planten. Het is namelijk bovenop voorzien van een reservoir met water, welke zorgt voor een eb-en-vloed bewateringssysteem. Deze geeft precies voldoende water aan je planten. En dat zonder elektriciteit. Uiteraard moet je er eens per maand wel zorg voor dragen dat het water in het reservoir bijgevuld wordt.

De Pikaplant One is 1.20 m breed, 30 cm diep en is 1.85 hoog en wordt gemaakt op bestelling. Een gave ondiepe eyecatcher dus.

Nya Interieurontwerp Pikaplant One 2Nya Interieurontwerp Pikaplant One 3Nya Interieurontwerp Pikaplant One 4Nya Interieurontwerp Pikaplant One 5Nya Interieurontwerp Pikaplant One 6

Wil je meer weten, klik dan even op de link om door te gaan naar de officiële website van Pikaplant.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    woonwebwinkel
    21 maart 2015 at 01:04

    Super gaaf deze Pikaplant! Zeker hebben 🙂

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.