Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Pelletkachel
Woonaccessoires

Pelletkachels


Naast de moderne centrale verwarming die tegenwoordig in veel woningen aanwezig is, hebben heel veel mensen als extra ook nog een kachel. Naast de voordelen die een kachel biedt, heeft het ook een bepaalde uitstraling en sfeer. Er zijn natuurlijk ook veel verschillende soorten kachels, die allemaal op een net iets andere manier werkt. En een soort kachel die je steeds vaker tegenkomt, is de pelletkachel.

Pelletkachel

Pelletkachel

Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel lijkt in eerste op zicht heel erg op een houtkachel. Want ook bij een pelletkachel is er een klein raampje aanwezig, waar de vlam zichtbaar is. Het grote verschil zit in de verbranding. Bij een normale houtkachel verbrand je houtblokken, terwijl je bij een pelletkachel zogenaamde houtpellets verbrandt.

houtpellets

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets zijn langwerpige staafjes van samengeperst hout, die als brandstof wordt gebruikt bij pelletkachels. De houtpellets worden geperst uit voornamelijk resthout uit de houtindustrie. Er hoeven dus geen extra bomen gekapt worden om houtpellets te produceren.

Voordelen van pelletkachels

Pelletkachels zijn niet voor niets erg populair. Ze bieden namelijk ten op zichte van andere soorten kachels een aantal belangrijke voordelen:
– Het warmtevermogen van het verbranden van houtpellets is twee tot drie keer hoger dan brandhout;
– De aanschafprijs is relatief goedkoop;
– Het is een stuk milieuvriendelijker;
– De werking en installatie van een pelletkachel is super eenvoudig;
– Vanwege het hoge warmtevermogen, zijn de kosten van de aanschafprijs in een paar jaar terugverdiend. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het type woning en de bijbehorende isolatie;
– Je hebt geen schoorsteen of schouw nodig.

Pelletkachel

Pelletkachel

Pelletkachel

Pelletkachel

Pelletkachel

Bron: Toppellets.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

  • Reply
    5x Tips om duurzaam te wonen | Inrichting-huis.com
    12 december 2018 at 20:09

    […] in huis, en hoef je ook minder te stoken. Een houtkachel voor de sfeer? Neem liever een efficiënte pelletkachel, waarmee je houtpellets verbrand in plaats van blokken hout. Houtpellets worden gemaakt van […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.