Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Parijs
Wooninspiratie

Parijs!


Bijna elk jaar bezoeken we de lichtstad Parijs en weten inmiddels de weg goed te vinden. We zijn groot fan van de wijk Le Marais, maar we verblijven altijd in een niet al te groot hotel met het mooiste uitzicht over de Seine en de Louvre aan de linker oever. Na een lekkere lunch bij Le deux Magots zijn we de wijk St. Germain in gedoken. Dit keer hebben we ook het warenhuis Le Bon Marche bezocht. Ze hebben alles op het gebied van mode, interieur, eten en inderdaad nog veel meer.

Parijs

Om de dag goed te beginnen gaan we per ‘Velib’, dé fiets van Parijs, richting de wijk Le Marais. Daar genieten we van een heerlijk ontbijtje op Place des Vosges. Dan fietsen we door naar de Concept store MERCI. We waren hier nu voor de tweede keer en het was wéér té gek. Mode, interieur, sieraden en heel veel leuke spullen voor de keukenprinsen en -prinsessen onder ons.

Parijs

Parijs

Parijs

Naast MERCI op de Boulevard Beaumarchais zit de textiel winkel Le monde Sauvage. Hier kan je onder andere terecht voor de mooiste stoffen, kussens en kleden voor je interieur. Ze verkochten een ligbank gemaakt van spanbanden. Jammer maar helaas, hij paste niet in de auto.

Parijs

Voor het diner hadden we dit keer gereserveerd bij Brasserie Balzar op de grens van de wijken Saint-Germain-des-Prés en Quartier Latin. Balzar oogt als een soort Kantine met helder licht en een inrichting dat doet denken aan een restaurant in een mafia film. Het restaurant heeft een hele rijke historie en is geliefd om zijn traditionele franse brasserie gerechten. Niet heel vervelend dus.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.