Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Paramount House Hotel in Sydney
Designhotel Modern interieur

Paramount House Hotel in Sydney


Vandaag gaan we een kijkje nemen in het super mooie en bijzondere Paramount House Hotel gelegen in Sydney. Het hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van Paramount Pictures. Eigenaren Russell Beard, Ping Jin Ng en Mark Dundo hebben het ontwerp en inrichting overgelaten aan de getalenteerde ontwerpers en architecten van architectenbureau Breathe Architecture, die het gebouw getransformeerd hebben tot een prachtig boetiekhotel. Neem snel een kijkje!

Paramount House Hotel in Sydney

Voormalige hoofdkantoor van Paramount Pictures

The Paramount House Hotel ligt aan de Commonwealth Street in de trendy Surry Hills-surburb, in het voormalige hoofdkwartier van filmstudio Paramount Pictures en een aangrenzend magazijn. De twee gebouwen werden gerestaureerd en gekoppeld, samen met een uitbreiding met twee verdiepingen in een negenjarig project door de plaatselijke praktijk Fox Johnston. De eigenaren hebben het in Melbourne gevestigde Breathe Architecture opgedragen om van de bovenste verdiepingen van het gebouw een hotel te maken.

Paramount House Hotel in Sydney

Paramount House Hotel in Sydney

Verschillende kamerstijlen

De opdracht was een onvolmaakte voormalige magazijn met verschillende soorten kamers, waardoor je elke keer als terugkomende gast verrast zult worden. Met dit in gedachten creëerden de architecten 29 gastensuites die originele en eigentijdse details combineren. Versleten bakstenen muren in de slaapkamers zijn gecombineerd met nieuwe houten vloeren en zichtbare betonnen plafonds. De badkamers zijn ingericht met super mooie terrazzotegels en houten baden die lijken op traditionele Japanse baden.

Verschillende suites zijn voorzien van plantenrijke terrassen, gescheiden van de kamers door glazen wanden en stoere stalen kozijnen. Kleuren komen terug in de vorm van stofferingen en beddengoed in de kleuren oranje, bosgroen of diepblauw. Gedessineerde wandkleden en vloerkleden zijn ook gebruikt voor decoratie.

Stijlvolle details

In plaats van specifieke kenmerken of thema’s voor elke kamer te hebben, ligt de nadruk eerder op comfort, aanpassingsvermogen en robuuste tactiliteit. De architecten gebruikten koperen, chevronvormige tegels om een ​​scherm rond de uitbreiding van het gebouw te vormen. Deze zijn ook gebruikt voor het maken van metalen scheidingswanden in de grotendeels wit geschilderde ontvangstlounge van het hotel, die zich in de voormalige opslagkluis van de studio bevindt.

Paramount House Hotel in Sydney

Paramount House Hotel in Sydney

Paramount House Hotel in Sydney

Paramount House Hotel in Sydney

Paramount House Hotel in Sydney

Fotografie: Sharyn Cairns & Tom Ross

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.