Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Nya Interieurontwerp Otura detail
Meubels Tafels Wooninspiratie

Otura


Het combineren van de juiste kleuren, materialen en meubels is voor veel mensen een pittig (maar gelukkig vaak ook leuk) klusje. Een meubel zo ontwerpen dat hij op heel veel verschillende manieren te combineren is, is een kunst en niet zomaar voor iedereen weggelegd.

Nya Interieurontwerp Otura move

Nya Interieurontwerp Otura detail

Deze keer wil ik jullie kennis laten maken met het merk Otura. Zo ben ik al een paar jaar fan van de kastjes van dit merk. Of nou ja, kastjes… Ze kunnen ook gebruikt worden als krukje, opbergmeubel, bijzettafel of pronkstuk op zich.

Nya Interieurontwerp Otura kleur

Nya Interieurontwerp Otura stapelbaar

Wat eraan vooraf ging

Ontwerpster Rianne vertelt: ‘Met mijn studio ben ik verhuisd naar Istanbul, Turkije. De eerste vijf maanden na mijn aankomst heb ik gezocht naar de beste houtbewerker in deze stad. Ik heb nauw samengewerkt met in totaal vier verschillende houtbewerkers om prototypen te maken voor de Otura Basic lijn.

Nya Interieurontwerp Otura Original fabriek

Eén van de houtwerkplaatsen was verreweg de beste op het gebied van details en het begrijpen van houtsoorten. We hebben nauw samengewerkt met hun om de eerste lijn Otura Basic’s te maken. Na vele testen met hout hebben we besloten om multiplex te gebruiken voor deze serie. Het grootste voordeel hiervan is dat de onderdelen erg duurzaam waren, omdat het hout naar verloop van tijd niet gaat werken. Om de hoogste kwaliteit multiplex te verkrijgen hebben we ons eigen multiplex gemaakt van berkenhouten lagen van 3mm dik. We hebben ze op elkaar gedrukt met het mooiste stuk hout aan de bovenkant.

Nya Interieurontwerp Oturabasic production

We hebben voor de afwerking speciale lak uit Nederland geïmporteerd, zodat we de uiteindelijke look zo natuurlijk en lichtkleurig mogelijk konden houden.

Elk stuk heeft anti-slip punten aan de onderkant. Hierdoor staan de eenheden stevig op elkaar en kunnen ze zo hoog gestapeld worden als je zelf wilt.’

Nya Interieurontwerp Otura OriginalNya Interieurontwerp Oturabasic production2Nya Interieurontwerp Otura Original fabric

Veelzijdig

Zelf vind ik het altijd leuk om te weten hoe een bedrijf aan zijn naam gekomen is, of welk verhaal erachter zit. In dit geval is Otura niet alleen een naam die goed blijft hangen, maar is het ook een combinatie van de Turkse woorden ‘otur’ (‘zit’) en ‘oturak’ (‘stoel’). De perfecte naam dus voor het ontstaan van dit product en een van de kenmerkende eigenschappen. Want het ontwerp van Rianne is uiterst flexibel en gemaakt om gerangschikt en herschikt te worden voor elke gelegenheid.

Nya Interieurontwerp Otura verzameling

Combineren

Door de diverse onderdelen te stapelen, kun je een meubel creëren van gewenste hoogte, waarbij een standaard element te verkrijgen is met of zonder poten en met of zonder lade. Je kunt kiezen uit blank hout of diverse kleurcombinaties uit een vast kleurenpalet. En stapelen is leuk, maar ook verstandig? Ja, natuurlijk! Elk element is namelijk voorzien van een een anti-slip ondergrond. Je hoeft dus niet bang te zijn voor verschuivende onderdelen.

Gezellig, praktisch en ook nog eens een lust voor het oog. Wat wil je nog meer?!

Nya Interieurontwerp Otura verzamelingNya Interieurontwerp Otura Rianne Koens2Nya Interieurontwerp Otura  Rianne KoensNya Interieurontwerp Otura ladeNya Interieurontwerp Oturabasic

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.