Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Organic Chair
Klassiek interieur Meubels Tafels Wooninspiratie

Organic Chair


De Organic Chair is een ontwerp van Chalres Eames Klassieke en Eero Saarinen. Een comfortabele kleine leesstoel, ontworpen in 1940 en geproduceerd door Vitra. Het ontwerp van de Organic Chair kenmerkt zich met een stoffen zitting met een gat in de leuning en de vier mooie ronde houten poten. Perfect als eetstoel aan de eettafel, maar staat ook ideaal als losse stoel in de kamer.

Organic Chair

Organic Chair

De Organic Chair werd voor het eerst gemaakt als een bijdrage aan de “Organic Design in Home Furnishings” MoMA competitie van New York. Het bijzondere ontwerp van de stoel was toendertijd echter verder dan de productietechnieken. Vandaar dat het pas na 1950 mogelijk was om de Organic Chair in grote aantallen in productie te nemen en beschikbaar te stellen voor het grote publiek.

Organic Chair

Organic Chair Highback

Als variant van de Organic Chair, is ook de Organic Highback verkrijgbaar. Deze versie heeft een langwerpige rugleuning met een gegoten neksteun, waardoor het een comfortabele fauteuil vormt voor om te loungen of lezen.

Organic Chair replica

De originele Organic Chair van Vitra kost gemiddeld tussen €1300 en 1500. Vrij prijzig dus voor een eetstoel en voor velen niet te veroorloven. Voor deze mensen is ook de Organic Chair replica verkrijgbaar. De Organic Chair replica is bijna niet te onderscheiden van de orginele versie en kost iets meer dan €300,-. Stukken minder dus!

Organic Chair

Organic Chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.