Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Open strakke slaapkamer
Slaapkamer inspiratie

Open strakke slaapkamer


De meeste mensen willen graag een aparte gesloten slaapkamer. De slaapkamer is tóch dé privé ruimte in huis, waar je alle privacy wilt hebben. Dat is natuurlijk een stuk minder als je een open slaapkamer hebt. Maar tóch kan een open slaapkamer ook erg leuk en charmant zijn. Sterker zelfs, een open slaapkamer biedt voordelen die je bij een aparte gesloten slaapkamer niet hebt. Vandaag willen we daar een heel mooi voorbeeld van laten zien!

Dit is de slaapkamer van Pamela Makin, een erg getalenteerde interieurontwerpster en eigenaresse van interieur- en ontwerpbureau Les Interieurs. Samen met haar gezien woont ze in Newport, aan één van de noordelijke stranden van Sydney in Australië. Een super mooi en luxe strandhuis, die al in meerdere woonbladen van over heel de wereld heeft gestaan. Pamela noemt haar huis ‘een oude strandhut’, die ze volledig heeft verbouwd. De strakke betonlook vloer vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe interieur, net als de grote panoramische ramen en deuren (hierdoor heb je een heerlijk uitzicht over het water), en na het verwijderen van een aantal grote muren, kenmerkt het moderne strandhuis met een heerlijk open indeling.

Het open karakter zie je dus ook terugkomen in de slaapkamer. De slaapkamer staat direct in contact met de woonkamer, zonder dat het wordt afgesloten met deuren, gordijnen of iets dergelijks. Bovendien is de gehele wand aan de rechterkant ingenomen door glazen schuifpuien, waar je toegang hebt tot de luxe tuin met zwembad én een fantastisch uitzicht.

Slaapkamer in grijs

Ook de stijl van de slaapkamer spreekt mij heel erg aan. Er is gekozen voor een strakke minimalistische stijl, waar grijs de hoofdrol speelt. Van heel licht grijs (bijna wit) voor de muren, tot de donkergrijze plafond van beton. Zelfs het dekbed is grijs. Samen met de strak gestuukte wanden en vloer zorgt het voor een strakke en misschien wat kille sfeer in deze slaapkamer. Het warme op maat gemaakte hoofdbord van hout zorgt voor het balans. Heel mooi om te zien hoe de stopcontacten in het hout is verwerkt.

Wil je jouw slaapkamer een makeover geven? Neem dan eens een kijkje op Lusanna.nl met dekbedden, boxsprings, dekbedovertrekken, kussens, noem maar op.

Fotografie: Prueruscoe.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.