Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Open badkamer in loft
Badkamer inspiratie Industrieel interieur

Open badkamer in loft


Soms komen we de raarste badkamer ideeën tegen op plekken waar je het niet verwacht. Vandaag komen de badkamer ideeën uit Florence. Tussen de prachtige authentieke gebouwen midden in het centrum van de romantische stad uit Italie staat een industriële loft uit de 19e eeuw, waar de interieur inrichting verzorgd is door architectenbureau Q-bic. De loft die eigelijk één grote ruimte is op een zolderverdieping is verdeeld in verschillende kleine partities. Deze kunnen allen afgesloten worden middels grote industriële stalen schuifdeuren. Zo zijn de woonkamer, keuken, slaapkamer en de badkamer tóch enigszins gescheiden van elkaar.

Open badkamer in loft

Industriële badkamer ideeën

Net als de rest van de loft heeft de badkamer een erg industriële uitstraling. Het heeft een hoog plafond met een puntdak waar grote dakramen in zijn verwerkt, waardoor het overdag lekker verlicht wordt door natuurlijk zonlicht. De mooie authentieke balken zijn nog heel goed zichtbaar en ook de bewerkte betonnen vloer speelt een belangrijke rol in het industriële karakter van de badkamer.

Badkamer inrichten met houten paletten

De industriële badkamer wordt bepaald door twee belangrijke onderdelen. De grote inloopdouche is het eerste onderdeel, afgewerkt met een strak gestuukte witte muur en een grote glazen spatscherm. Maar het is het gedeelte van de wastafels die het meeste opvalt in deze badkamer. De badmeubel is namelijk gemaakt van houten paletten. Deze houten paletten zijn op elkaar gestapeld met daarop twee grote witte wastafels. Goedkoop, industrieel en uniek. Misschien een idee voor jouw badkamer?

Open badkamer in loft

Open badkamer in loft

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Ismay
    28 augustus 2013 at 14:22

    Wauw dit is echt prachtig! Lijkt me heerlijk om zo’n ruime open badkamer te hebben.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.