Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Ode aan grijs


Grijs heeft mij altijd een gevoel gegeven van saai, grauw en afstandelijk. Met kleding maar ook in huis. De laatste jaren ben ik grijs echter enorm gaan waarderen. En zie er nu ook de meerwaarde van.

Grijs staat niet meer voor saai, gedistingeerd en onopvallend. Grijs geeft rust, werkt kalmerend en brengt evenwicht. Met grijs kun je eigenlijk alle kanten op. Wil je je huis in een neutraal kleurenpalet inrichten, dan is de combinatie van wit met grijze accenten natuurlijk ideaal. Neutraal met neutraal doet het immers altijd goed en spreekt over het algemeen veel mensen aan in huis.

ode aan grijs 3

ode aan grijs 9

ode aan grijs 8

ode aan grijs 10

ode aan grijs 7

ode aan grijs 5

ode aan grijs 4

ode aan grijs 2

ode aan grijs 1

Grijs combineren

Maar grijs is ook ideaal te combineren met andere kleuren omdat het een neutrale kleur is en andere kleuren eruit laat springen voor een contrasterend effect. Denk bijvoorbeeld aan kleurencombinaties als grijs/geel, grijs/roze of grijs/groen of zelfs grijs met koperkleur of goud! Grijs is de ideale achtergrond. Details of accessoires met sprekende kleuren vallen hierdoor meer op. Je zou kunnen zeggen dat grijs een allemansvriend is.

Grijs leent zich ook goed voor een achtergrond voor natuurlijke materialen als hout. Denk aan een strak grijs keukenblok met daarnaast een oud houtkleurig krukje. En laatst zag ik een bureaulamp waarvan de voet van hout was gemaakt met een metalen kapje in een grijstint. Prachtige combi!

Grijs als basis

Om deze ode aan grijs mee af te sluiten: grijs past in werkelijk iedere kamer of ruimte in huis. Denk aan antracietkleurige tegels in de badkamer of wc (mooi!), een grijze wand in de woonkamer met witte accessoires (mooi!), een witte wand met grijze accessoires in de slaapkamer (mooi!), een grijs dekbedovertrek met kussens in verschillende tinten geel en een grijs plaid (mooi!), een grijze betonnen vloer in een studio of atelier of een grijze wand in de keuken waartegen verschillende kleuren keukenspullen mooi tegen afsteken (mooi!) en als laatste grijze wanden in de kinderkamer waartegen al die leuke vrolijke speeltjes zo mooi afsteken (heel mooi!).

Geniet mee met deze mooie beelden, te vinden op Pinterest. Hulde aan grijs!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.