Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkamer inspiratie

De mooiste muurdecoratie voor jouw woonkamer!


Veel leegte op de muren kan ervoor zorgen dat de sfeer in jouw woonkamer een beetje kil en onpersoonlijk is, dus om dit te voorkomen heb ik verschillende tips op een rijtje gezet. Er is namelijk genoeg te bedenken waardoor jij weer wat meer persoonlijkheid en sfeer terug kunt brengen. Hierbij is het belangrijk om niet meteen te denken dat dit heel erg duur gaat zijn, want uiteindelijk kun jij het zo gek maken als je zelf wilt.

Een praktische en stijlvolle Engelse klok
Niets geeft meer sfeer dan een mooie klok hangend in de woonkamer. Dit is ook nog eens heel erg handig, want op die manier kun jij altijd zien hoe laat het is. Dit past voornamelijk heel erg goed bij een strakke inrichting waarin ook wat landelijke elementen terugkomen. Daarvoor zou jij het beste kunnen kiezen voor een grote klok in de vorm van een Engels horloge. Hiervoor kun jij het beste regelmatig een bezoekje brengen aan de kringloop, want daar zijn vaak mooie exemplaren te vinden.

Stickers voor overal in huis
Veel mensen hebben een hoop persoonlijke dingen in huis staan, zoals bijvoorbeeld foto’s van en/of met vrienden en familie. Dat zorgt ervoor dat er al flink wat persoonlijkheid in een woonkamer zit. Daarom is het hierbij leuk om te kiezen voor wat kleur, want dat geeft een speels effect. Het is bijvoorbeeld heel tof om te kiezen voor vlinders die in de keuken gehangen kunnen worden. Zeker op tegels blijven deze stickers jarenlang zitten zonder lelijk te worden. Op internet zijn heel veel verschillende ontwerpen te vinden en die kun jij vaak dan ook direct daar bestellen. Zelf maken kan ook voor de creatieveling onder ons, maar dat kost dan wel net even wat tijd.

Ideeën om te personaliseren
Het allerleukste is natuurlijk om iets te hebben wat niemand anders heeft. Vaak is dat heel erg duur, dus daarom is zelf iets ontwerpen of laten personaliseren de beste optie. Zo is het altijd aan te raden om fotolijsten in de woonkamer te hebben, want dat zorgt voor veel sfeer. Nog leuker is natuurlijk om deze afbeeldingen te laten drukken op een materiaal naar keuze. Tegenwoordig is het mogelijk om dit bijvoorbeeld op glas, hout of doek te laten doen. Ook kan het hierbij leuk zijn om een effect toe te voegen aan de foto, zoals bijvoorbeeld sepia of juist zwart-wit. Niet alleen is het leuk om te kiezen voor 1 grote foto, maar ook meerdere kleintjes kunnen leuk gecombineerd worden voor opvulling van jouw lege muur.

Diervriendelijke decoratie
In films en landelijke huizen zie je vaak hoofden van opgezette dieren hangen. Dit is niet alleen heel duur, maar ook niet erg diervriendelijk. Daarom zijn er tegenwoordig heel veel opties om toch deze sfeer te creëren zonder een beest hiervoor te hoeven doden. Op internet en in verschillende winkels zijn bouwpakketten te vinden waarmee jij zelf zo’n kop in elkaar kunt zetten. Vaak zijn deze gemaakt van karton en hebben ze ook nog een leuke print erop. Super hip en ook nog eens een stuk goedkoper. Dit accessoire kan past echt in iedere stijl, dus is zeker een aanrader!

SAMSUNG

De mogelijkheden met foto’s
Naast het laten bedrukken op hout, doek en glas is het ook mogelijk om dit te doen op aluminium. Het hoeft natuurlijk niet perse een zelfgemaakte foto te zijn, maar kan ook een poster zijn van bijvoorbeeld jouw idool. Hiervoor zijn heel veel verschillende afbeeldingen online te vinden die jij gewoon kunt gebruiken. Het fijne aan dit materiaal is dat het lang mee gaat en het dus een onwijs goede investering is.

Dit waren onze 5 tips, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke oplossingen te verzinnen voor het probleem van een lege muur. Het belangrijkste is dat jij iets zoekt wat bij de stijl van jouw huis en bij jouw smaak past. Op die manier kan het bijna niet mis gaan. Welke leuke ideeën heb jij nog als oplossing voor dit probleem?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.