Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Nya Interieurontwerp Mosa.nl Colors
Modern interieur Wooninspiratie

MOOI STUKJE DELFT


Als Delvenaar in hart en nieren kan ik het niet laten om een stukje over Delft op het blog te schrijven. Delft is namelijk al vanaf 2009 onderhevig aan flinke veranderingen, waarbij het eindresultaat van het project ‘Spoorzone’ steeds dichterbij begint te komen.
Eind februari dit jaar zijn de treinen voor het eerst ondergronds gaan rijden en blijft er steeds minder over van het ‘oude’ treinviaduct. Iets dat het stadsgezicht van Delft erg doet veranderen.

Nya Interieurontwerp Station Delft buitenaf spoorzonedelft.nl

Het nieuwe station (en tevens het geplande stadskantoor) ziet er nu al indrukwekkend uit. Zowel van buiten als van binnen.
Bij aankomst is er in ieder geval geen twijfel meer mogelijk op welk station je gearriveerd bent. Het geweldige plafond is opgebouwd uit balken welke in Delfts Blauwe tinten de stadsplattegrond van Delft weergeven. Ook de trompetvormige zuilen en wanden zien er fantastisch uit.

Nya Interieurontwerp Station Delft totaalplaatje spoorzonedelft.nl 1

De ontwerpers van dit project (Mecanoo architecten) hebben in samenwerking met Mosa (tegels) een speciaal effect geprobeerd te bereiken, namelijk de Gaudi-stijl in een modern Delfts Blauw jasje. En dit is zeker gelukt!
De zuilen en wanden zijn voorzien van moderne tegels uit de ‘Mosa Colors’ collectie, welke in de Mosa fabriek van te voren zijn gebroken, op de juiste maat en grootte zijn gesorteerd en vervolgens in de juiste verhoudingen op matjes verlijmd. Door het verwerken hiervan op een proeflocatie en de fine tuning daarop volgend, is nu het eerste project in de stationshal tot in perfectie uitgewerkt.

Nya Interieurontwerp ontwerp spoorzonedelft.nl 4

Ook leuk om te weten:
Voor de juiste kleurencombinatie is er een onderzoek geweest naar de juiste verhoudingen van de verschillende blauwtinten van originele Delfts Blauwe voorbeelden in combinatie met wit. Het resultaat uit de Mosa collectie was het gebruik van 58% witte en 42% licht-, midden- en donkerblauwe tegels.

Deze traditionele uitstraling in zijn moderne vertaling, samen met de indeling, toepassing van licht en het totale uiterlijk zorgen voor een sympathiek en modern tussenresultaat.
De bouw gaat gestaag verder. En met een verbinding van het station naar het stadskantoor in dezelfde stijl zal het eindresultaat vast erg spectaculair worden.

Nu nog even wachten tot ergens in 2017.

Nya Interieurontwerp pilaren Mosa spoorzonedelft.nl 2

Ben je benieuwd hoe deze mooie Mosa tegels in jouw woning toegepast kunnen worden, kijk dan hieronder maar eens naar een aantal inspirerende plaatjes. Zelf vind ik de blauwe tinten op het station erg gaaf, maar zou ik deze binnenshuis toch iets neutraler houden. Maar of je nu een echte waaghals bent of net als ik meer terug zou grijpen naar de naturellen, er is voor ieder wat wils.

Nya Interieurontwerp Mosa.nl selectieNya Interieurontwerp Mosa.nl badkamaer lichtNya Interieurontwerp Mosa.nl halNya Interieurontwerp Mosa.nl Matt CollectionNya Interieurontwerp Mosa.nl GreysNya Interieurontwerp Mosa.nl Solids badkamerNya Interieurontwerp Mosa.nl Terra Tones allerleiNya Interieurontwerp Mosa.nl Beige & BrownNya Interieurontwerp Mosa.nl ColorsNya Interieurontwerp Mosa.nl MuralsNya Interieurontwerp Mosa.nl Quartz stoerNya Interieurontwerp Mosa.nl SolidsNya Interieurontwerp Mosa.nl Greys wand en vloerNya Interieurontwerp Mosa.nl kleinNya Interieurontwerp Mosa.nl badkamaerNya Interieurontwerp Mosa.nl Terra TonesNya Interieurontwerp Mosa.nl Kho Liang le CollectionNya Interieurontwerp Mosa.nl pleinNya Interieurontwerp Mosa.nl Shower DrainNya Interieurontwerp Mosa.nl ScenesNya Interieurontwerp Mosa.nl QuartzNya Interieurontwerp Mosa.nl Terra Marstricht

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.