Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klein wonen
Wooninspiratie

Mijn kleine huisje


Ik woon nu 1,5 jaar in dit appartement in Amersfoort. Ik heb voorheen niet heel groot gewoond, maar toen ik hier voor het eerst ging kijken had ik wel mijn twijfels. Vooral hoe ik het moest inrichten. De woonkamer is rond de 16m2 en de slaapkamer rond de 13m2. Uiteindelijk trok het bos voor de deur en het centrum op 10 minuten afstand me over de streep.

Klein wonen

Klein wonen

Huisje inrichten

Toen begon het inrichten. Ik besloot dat ik de woning ruim wilde laten ogen. Ik koos voor een kleine bank om duidelijk een verschil te hebben tussen de zithoek en eethoek. Ik wilde hoekjes creëren. Een bewust gekozen meubel is de salontafel geweest. Dit is een oude Verkade kist op wieltjes. Hierdoor makkelijk te verplaatsen, maar ook handig om spullen in op te bergen. Momenteel heb ik er speelgoed voor mijn neefjes en andere spulletjes in.

Interieur kleur

Voor de kleur op de muren koos ik voor standaard witte muur verf. De muur waar je door de open deuren naar toe kijkt verfde ik groen. Ik merkte dat dit de ruimte kleiner liet lijken en verfde de groene muur grijs. Ook dit veranderde weinig. Uiteindelijk heb ik ook die wand wit geverfd. Ik bleef wel aanlopen tegen de muren in de woonkamer. Omdat ik ook voor witte gordijnen heb gekozen werd het geheel wel heel wit. Ik zag wat leuke foto’s voorbij komen van half geschilderde muren. Dat leek mij wel een mooie oplossing voor die kale wand achter de bank. Doordat de muur tot de helft geverfd is, lijkt de wand ook breder. Waar ik ook bewust voor koos is om de wanden niet helemaal vol te hangen met lijsten en leuke plankjes. Zo behoud ik het gevoel van ruimte.

Klein wonen

Klein wonen

In de slaapkamer heb ik inbouwkasten. Hier ben ik blij mee, want op die manier ben ik geen ruimte kwijt aan een grote kledingkast. Ook gebruik ik leuke dozen en kistjes om rommeltjes in op te bergen. Erg handig en staat ook mooi in kasten of op tafeltjes.

Ik ben uiteindelijk erg blij dat ik voor dit leuk maar klein huisje heb gekozen.

Klein wonen

Klein wonen

Klein wonen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.