Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Houten jaloezieën
Woonaccessoires

Privacy dankzij de houten jaloezie


Jaloezieën van hout hebben eigenlijk een streepje voor op raambekleding van aluminium, kunststof of textiel. Houten jaloezieën komen pas echt goed tot hun recht als je ze in de kleur van het andere houtwerk in de ruimte neemt.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Stel je eens voor: witte houten jaloezieën in een even zo wit raamkozijn en de kleur wit ook rijkelijk terugkomend in het interieur. Je kan er dan nog voor kiezen de strakke lijnen van de zonwering te verzachten met een vitrage waardoor het interieur een elegante uitstraling krijgt. Doe je ditzelfde met een donkere tint houten jaloezie creëer je een meer besloten sfeer zoals we die in een Engelse bibliotheek of een koloniale inrichting aantreffen.

Houten jaloezieën

Je ziet dat je met een houten raamdecoratie alle kanten op kunt. Nog iets wat meteen opvalt met houten jaloezieën is dat de akoestiek van de kamer meteen een heel ander karakter krijgt. Hout absorbeert, zoals je weet, geluid op een uitstekende wijze. Dat zorgt ervoor dat ook meteen de galm weg is uit het vertrek. Zodoende is het niet gelijk rumoerig wanneer er meerdere mensen tegelijk een gesprek voeren en ook een beetje luide muziek klinkt veel mooier. Maar dat zijn bijzaken. De echte reden dat je voor de houten jaloezie kiest is het comfort van de privacy die ze je bieden.

Houten jaloezieën

Een houten lamel is namelijk iets dikker dan die van kunststof of aluminium jaloezie. Dat houdt in dat wanneer ze volledig open staan je toch geen inkijk van buitenaf hebt. Zolang je binnen geen lamp hebt branden zullen voorbijgangers beslist niet naar binnen kunnen kijken. Voor een slaapkamer is dat ideaal want je hoeft dan niet telkens de ramen te blinderen als je even iets anders aan wilt trekken. Ongeacht of je voor een verticaal of een horizontaal lamellensysteem kiest, op het moment dat je de raamdecoratie dichtdraait sluiten de dunne plankjes je raam hermetisch af voor inkijk van buitenaf. Opvallend detail ook bij deze vorm van jaloezieën is het koordsysteem. De trek- en kantelkoorden lopen niet, zoals bij andersoortige jaloezieën, door gaatjes in de lamellen, maar er omheen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Ben je op zoek naar mooie houten jaloezieën? Bekijk dan ook eens de houten jaloezieën van Inhuisplaza.nl.

Bron: Myscandinavianhome.blogspot.se | Decoholic.org | Interiordesignsingapore.com | Blog.thedpages.com | Vintageandchicblog.com | Homeanddecor.com.sg

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.