Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Marcella van Dal & haar woninginrichting
Binnenkijken Industrieel interieur Scandinavisch interieur

Marcella van Dal & haar woninginrichting


Wie is Marcella van Dal?

Ik ben Marcella van Dal, 24 jaar en woon in het mooie Amsterdam. Ik ben het gezicht achter woonblog Stripesandwalls.nl. Daarnaast schrijf ik ook interieurartikelen voor Dawntime.nl.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb dit voorjaar de Master Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en ben dus pas afgestudeerd. Tijdens het laatste half jaar van deze studie startte ik mijn eigen woonblog Stripesandwalls.nl. Hier heb ik de laatste tijd dus lekker veel tijd voor gehad. 1 juli start ik met mijn nieuwe baan. Ik ga als Brand Marketeer aan de slag bij webwarenhuis Fonq.nl; wat qua branche helemaal in mijn straatje past. Maar ik ga zeker mijn blog ernaast proberen te houden.

Marcella van Dal & haar woninginrichting

Marcella van Dal & haar woninginrichting

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Na het afronden van mijn studie had ik veel tijd voor mijn blog en bestond mijn dag uit thuis achter de laptop artikelen schrijven en het web afstruinen voor wooninspiratie. Maar daarnaast ging ik er ook veel op uit: nieuwe woonwinkels ontdekken en leuke events bezoeken om daar vervolgens weer (foto)reportages van te maken voor op mijn blog.

Hoe mijn werkdag er vanaf volgende week uitziet, kan ik dus nog niet helemaal precies vertellen. Binnen Fonq.nl ga ik me in ieder geval bezighouden met het merk Fonq. Ik vind het altijd erg inspirerend om te zien wanneer een merk meer biedt dan alleen het product of dienst zelf. Merkbeleving vind ik erg belangrijk.

En je vrije dag?
Op een vrije dag zou je me kunnen tegenkomen in het Vondelpark als ik aan het hardlopen ben of op de tennisbaan. Daarnaast ben ik graag in de stad om nieuwe (woon)winkels te ontdekken of te borrelen met vrienden. Maar je kunt me ook thuis vinden op de bank met een goede serie.

Wat betekent woninginrichting voor jou?

Thuis zijn en je ook helemaal thuis voelen is heel belangrijk voor mij. Het is voor mij dé plek om tot rust te komen. Naast dat een wooninrichting mij moet inspireren, vind ik het ook belangrijk dat het comfortabel en leefbaar is.

Hoe zou jij jouw woninginrichting omschrijven?

Hoewel ik zelf erg van de Scandinavische en industriële woonstijlen houd, is het niet zo dat mijn inrichting door één van deze woonstijlen uitsluitend wordt gekenmerkt. In mijn huis vind je een mix van stijlen, maar over het geheel is het strak en rustig.

Als je een ding mee kan nemen naar je volgend huis, wat neem je mee?
Het fotoschilderij dat ik zelf heb gemaakt. Het zijn allemaal losse foto’s die ik zelf tijdens vakanties heb gemaakt. Het is een kleurrijk element in huis met voor mij mooie, bijzondere herinneringen.

Waar haal jij inspiratie voor jouw interieur?

Ik vind het heerlijk om door woontijdschriften te bladeren, zoals vtwonen en 101woonideeën. Daarnaast vind ik Pinterest geweldig; daar kom je zulke mooie beelden tegen. Ook andere blogs zijn inspiratiebronnen. Tot slot werkt “de deur uitgaan” bij mij ook goed. Nieuwe woonwinkels ontdekken of gewoon bij andere mensen thuis kijken!

Wat is je favoriete woonwinkel?

Poeh, zo veel en er komen ook steeds nieuwe favorieten bij. Maar Raw Materials en Hutspot blijven twee plekken in Amsterdam waar ik graag naartoe ga.

Jouw tip voor de lezer?
Alles in huis hoeft niet altijd in dezelfde woonstijl te zijn. Vaak passen de dingen die jij mooi vindt heel goed bij elkaar. Combineer en probeer uit! Houd je daarbij wel vast aan bepaalde basiskleuren. Daarentegen is denk ik een goede tip dat je niet alles kunt hebben. Ik kom als ik bezig ben voor mijn blog zó veel mooie dingen tegen voor in huis. Maar ook een huis raakt vol 😉

Fotografie: © Marcella van Dal | Stripesandwalls.nl

Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting Marcella van Dal & haar woninginrichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.