Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

LED Tubes
Lampen

LED Tubes


TL buizen, in het Frans Tube Luminescent, bestaat al super lang. Een verlichtingsvorm, bestaande uit een lange buis, die door middel van kwikdamp (een soort gas), een draadje en een laagje poeder, licht afgeeft. TL buizen kenmerken zich met fel, hard en vaak wit licht. Een groot voordeel van TL verlichting is dat het een natuurlijke weergave heeft van kleur. Deze vorm van verlichting zie je dus niet zo vaak in woonkamers en slaapkamers, maar zijn meer populair in ruimtes zoals badkamer en keuken. Een ander belangrijk voordeel is dat TL buizen erg energiezuinig zijn. TL buizen worden nog steeds heel vaak gebruikt in openbare ruimtes zoals bibliotheken en winkels, maar door de komst en popularieit van LED verlichting, is er een nieuwe vorm van TL buis op de markt gekomen, namelijk TL LED verlichting.

LED Tubes

Voordelen van TL Led verlichting

TL Led verlichting biedt een aantal belangrijke voordelen ten op zichte van TL buizen. We hebben ze allemaal op een rijtje gezet.

Nóg energiezuiniger!

TL buizen zijn erg energiezuinig, maar TL LED verlichting, zoals de Philips LED tube, is nóg energiezuiniger. Sterker zelfs, met led tubes bespaar je nog eens 50% energie ten op zichte van traditionele TL buizen.

Lange levensduur

LED TL buizen hebben bovendien een langere levensduur dan standaard TL buizen. Een traditionele TL buis gaat ongeveer 10.000 uur mee, terwijl je met LED tubes maar liefst 25.000 – 50.000 uur me gaan. Je hoeft ze dus bijna nooit te vervangen.

Warm licht

TL buizen staan bekend om het lelijke felle licht. LED tubes zijn echter ook verkrijgbaar in warmer licht. Je zou het dus ook heel goed in huis gebruiken!

LED tubes kan je dus zien als een upgrade van de traditionele TL buizen. Er is wel een belangrijk nadeel van LED tubes. Ze zijn namelijk duurder dan een standaard TL buis. Maar uiteindelijk haal je het er wel uit, omdat LED tubes een veel langere levensduur hebben.

LED Tubes

LED Tubes

LED Tubes

LED Tubes

LED Tubes

LED Tubes

LED Tubes

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.