Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Landelijk interieur Tuin inspiratie

Landelijke tuin uit Kesteren


Wederom een prachtige landelijke tuin uit het portfolio van Kuus Totaaltuinen. Het landelijke prieel met rieten kap is de absolute eyecatcher in deze tuin. De L-vorm van dit prieel is bovendien een originele vorm. Het stukje bestrating van oude klinkers behoort bij dit prieel, maar is niet overkapt. Door het gemetselde muurtje wordt dit stukje bestrating automatisch het verlengstuk van het prieel.
De brede trap verschaft toegang naar het hoger gelegen gedeelte van de tuin. Aan de ander kant van het prieel loop je zo het gazon op.

Hoogteverschil in tuin

De woning en de garage zijn een stuk hoger gelegen dan de tuin. Het authentieke muurtje om dit hoogte verschil op te vangen, loopt in een ronding door de tuin, zodat dit ´keermuurtje´ niet bij de woning, maar bij de tuin hoort. Om de eenheid in de tuin te bewaren, is dit authentieke muurtje op meerdere plaatsen toegepast. Om het muurtje extra allure te geven, is het afgewerkt met hardstenen randen. Aan de binnenkant van dit ronde muurtje loopt het ronde paadje van oude gebakken klinkers welke begint onder de pergola bij het hoofdterras en eindigt bij de brede trap van het prieel.

Essentieel onderdeel van de tuin

Het gazon is natuurlijk een essentieel onderdeel van de landelijke tuin. Het vormt de verbindende factor tussen de diversen hoekjes in deze tuin. Het bovenste gedeelte begint bij het hoofdterras en loopt langs het prieel naar beneden, waar het eindigt als speelweide. De plukken beplanting zorgen op de juiste punten voor afwisseling. Op elk punt in de tuin zie je de tuin weer uit een ander perspectief. De rode beuk en de treurwilg versterken nog eens het landelijke karakter van deze tuin.

Landelijke tuin in Kesteren

Via Kuus Totaaltuinen | www.totaaltuinen.nl

Landelijke tuin in Kesteren

Landelijke tuin in Kesteren

Landelijke tuin in Kesteren

Landelijke tuin in Kesteren

Landelijke tuin in Kesteren

Landelijke tuin in Kesteren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.