Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer inspiratie

Laat de lente binnen in de kinderkamer


Elk kind een eigen nestje
Kinderen voelen dat het gaat gebeuren: Lente in Nederland! Om hen heen ontwaakt de natuur en iedereen wordt weer vrolijk. Vaders en moeders schrobben het huis. En kinderen willen meedoen. Ook hun plekje in het huis is toe aan een frisse wind van vernieuwing. Wat is er leuker om samen met je kind van de kinderkamer een nieuw, speels en veilig lentenestje te maken.

Zet de ramen open! Laat de zon binnen, de geuren van de eerste lentebloemen en het geluid van tjirpende vogels. Het is goed voor de geest en het gezin om met de lente mee te doen en het huis klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Kinderen beleven de verandering van de natuur om hen heen misschien nog wel intenser als wij volwassenen. Voor het eerst het zonlicht in dauwdruppels, minder kleren aan en naar bed moeten terwijl het nog licht is. Kinderen bruisen van energie en goede ideeën. Daarom is het belangrijk hen te betrekken bij het ontwaken van de natuur.

Kinderkamer aanpakken!

Pak daarom samen met uw kind(eren) de kinderkamer aan. Geef de muren een ander kleurtje, bijvoorbeeld geel of groen of aqua-blauw of combineer deze kleuren. Allemaal kleuren die bij de lente horen en de kinderkamer fris en vrolijk maken. Heeft u geen zin om te behangen of te verven, pak dan de accessoires aan. Een fleurig dekbedovertrek, een vloerkleed van kunstgras, schilderijen aan de muur, fotolijstjes in allerlei felle kleuren en de lente kan ook in huis beginnen!

Tot de volgende maand!

Lente kinderkamer

Lente kinderkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Vera
  22 april 2011 at 15:26

  Ik wil al heel lang de kamer van mijn zoon aanpakken, alleen nooit van toegekomen 🙁

  Wordt nu misschien toch eens tijd 😀

 • Reply
  Irene
  23 april 2011 at 00:07

  Eerst onze tuin!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.