Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kosten bij een koophuis
Woonaccessoires

Kosten bij een koophuis


Na de grote woningmarkt dip begon het herstel gelukkig weer in 2015. Vooral door de lage rente overwegen steeds meer mensen om een huis te kopen. Op zich is een koophuis een hele goede investering, maar welke kosten komen er eigenlijk allemaal bij kijken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Kosten bij een koophuis

1. Hypotheek

De grootste kostenpost bij een koophuis is natuurlijk de hypotheek. Afhankelijk van de hoogte van je hypotheek, los je maandelijks een bedrag inclusief rente af aan de hypotheekverstrekker.

2. Gas, water en licht

Net als bij een huurhuis, heb je ook bij een koophuis natuurlijk gas, water en licht nodig. Wat dat betreft is dat geen nieuwe kostenpost vergeleken met een huurhuis. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is dit wel een ‘extra’ kostenpost.

3. TV, internet en telefoon

Tenzij je nooit tv kijkt en nooit op het internet zit. Hier moet je ook een maandelijks bedrag voor betalen. Gelukkig zijn er genoeg aanbieders waar je uit kunt kiezen!

Kosten bij een koophuis

4. Verzekeringen

Betalen voor verzekeringen is nooit leuk, maar deze zijn wel super belangrijk. Naast je levensverzekering is het ook verstandig om een inboedelverzekering en opstalverzekering te nemen. Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je eventuele schade aan de inboedel van je huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, waterschade en vandalisme. Een opstalverzekering heeft te maken met schade aan je huis door brand, inbraak, storm of bijvoorbeeld blikseminslag.

Kosten bij een koophuis

5. Belastingen

Bij een koophuis heb je ook te maken met bijkomende gemeentelijke heffeingen. Denk aan rioolheffing, (reinigings- en) afvalstoffenheffing en waterschapsbelasting.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.