Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Knalkleur in huis: geel


Terwijl ik dit schrijf ben ik nog aan het nagenieten van een middagje park met de kids. De zon scheen heerlijk fel, een strakblauwe lucht en het was zelfs warm, ook zonder een jas. De lente komt er nu echt aan.

Overal in het park staan bosjes felgele narcissen. En deze bloemen hebben mij geinspireerd tot het schrijven van deze blog.  Of eigenlijk niet zozeer het schrijven maar meer het delen van mooie interieurs met jullie!

knalkleur 6

Fotografie Lucas Allen, styling Louella Tuckey

knalkleur 5

Styling Holly Becker Fotografie Thorsten Becker

Warme kleur

Want geel klinkt misschien wat heftig in huis, het is wel een prachtige warme kleur die veel doet met een ruimte. Een geel accent of een compleet gele wand, het spreekt. Het nodigt uit, is vrolijk en fris. En geel combineert goed met veel kleuren. Denk aan geel/grijs, geel/roze, geel/bruin… En in combinatie met bepaalde kleuren wordt geel weer getemperd of juist versterkt. Dit kan voor leuke, speelse effecten zorgen in een bepaalde ruimte.

Geel werkt ook goed in veel soorten kamer. In een kinderkamer is geel natuurlijk heel mooi met bruin en mintgroen. In een slaapkamer van volwassenen kan geel heel mooi zijn in combinatie met wit en grijs. Het is een warme kleur dus heerlijk om mee wakker te worden. Kies dan wel voor een wat zachtere tint geel en niet knalgeel. En gele accenten of een gele wand in de woonkamer of werkkamer maakt het een hele frisse energieke kamer omdat het een uitnodigend effect heeft.

Ga jij voor geel in huis?

knalkleur 4

Bron onbekend

knalkleur 3

Bron onbekend

knalkleur 2

Bron onbekend

knalkleur 1

Bron onbekend

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.