Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Accent Style at Home Sentrelldesignstudio
Industrieel interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

Klusavontuur


Even geleden schreef ik op mijn eigen blog en op het blog van Pure&Original al een stuk over het klussen in onze toekomstige woning. Een leuke periode waarin de ideeën die van te voren uitgebreid uitgedacht zijn, nu langzaam werkelijkheid beginnen te worden.

Hierin liet ik een aantal van deze ideeën zien in een ander jasje. Daarop inspelend wil ik ook deze week op inrichting-huis.com een aantal van deze ideeën laten zien. De sfeerbeelden zijn dus reeds uitgevoerde projecten door anderen, maar hebben een connectie met de plannen in ons eigen huis. Zo kan ik jullie alvast mee laten genieten zonder al te veel los te laten over ons eigen project en bied dit weer een ruime keus aan inspiratie.

Nya Interieurontwerp Kastenwand op maat
Foto van My Designstyle

Afgelopen keer heb ik het gehad over kastenwanden, maatwerk, verlichting op vaste plekken, scheidingswanden en kleur op de wanden. Deze keer ga ik verder in op bijpassende armaturen binnen de ruimte, heftige eyecatchers die toch subtiel kunnen overkomen en optische effecten.

ARMATUREN
Welk armatuur – oftewel de lamp waar je uiteindelijk tegenaan zal kijken – het beste past in huis is erg complex. ‘De keuze is reuze’. Er zijn namelijk zoveel soorten en maten, en bij iedere stijl passen enorm veel armaturen. Houd in ieder geval in de gaten dat ook lampen een geweldig effect hebben binnen de ruimte.
Kies je bijvoorbeeld voor een stoere, industriële lamp, dan zal dit van invloed zijn op de uitstraling van de rest van het interieur. Kies je voor een stoffen lampenkap, dan zal ook het gevoel weer anders zijn. Het zijn dus niet alleen meubels, maar ook lampen die hun steentje bijdragen om aan de basis een persoonlijke stijl toe te voegen.

Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Verlichting DaWanda
Betonlamp via DaWanda

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Verlichting Planete Deco
Secto Design hanglamp op Planete Deco

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Verlichting Fonq
Dip Dye hanglamp van Zuiver via Fonq

EYECATCHER

Eyecatchers kunnen kleine accessoires zijn, zoals een kussen, plaid, vaasje of schilderij. Meestal is dit ook een veilige optie, omdat deze eenvoudig te vervangen zijn. Toch zorgt een kleine eyecatcher (denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een felle kleur) niet altijd voor voldoende aandacht en moet daardoor aangevuld worden met nog een aantal accessoires van een vergelijkbaar formaat. Dit kan ervoor zorgen dat het weer te druk oogt.
Een andere oplossing, maar tegelijkertijd ook weer een stapje verder, is het maken van een groot gebaar. Met andere woorden: een groot oppervlak in deze felle kleur, zodat deze niet meer aangevuld hoeft te worden met kleine tierelantijntjes. De rust blijft behouden, maar de aandacht is zeker getrokken.

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld:

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Accent Style at Home Sentrelldesignstudio
Gele gordijnen bij Stacey Hegg van Style at Home

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Accent Vloerkleed Woontrendz
Stoer vloerkleed en donkere basis via Woontrendz

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Accent Watercolor Cactus wand Etsy
Gave Watercolor-cactuswand via Etsy

OPTISCHE EFFECTEN
Niets wekt zoveel interesse als een optische illusie. Kennen jullie die mooie kunstwerken op straat: op het platte vlak –in dit geval de stoep- begint de kunstenaar met het opzetten van een tekening en binnen de kortste tijd lijkt er geen stoep meer te bestaan en ben je bang in een diep gat te stappen.
In minder extreme, maar wel deze vorm kan dit ook in het interieur toegepast worden. Je ziet dit bijvoorbeeld veel terug in wandbekleding. In werkelijkheid is de wand netjes strak behangen, maar optisch oogt het 3D waardoor je toch even met je hand erlangs wil strijken. Even ‘voelen’ of het waar is wat je ogen je wijsmaken.

Daarom hieronder ook een aantal voorbeelden van behang waarbij deze illusie gewekt wordt:

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Optische Illusie Rebel Walls
Geometrische vormen
van Rebel Walls

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Optische Illusie Merci via City Concepts

Nya Interieurontwerp Klusavontuur Optische Illusie Piet Boon
Beton behang van Piet Boon

Mocht je nieuwsgierig zijn naar het voorgaande blog over ons klusavontuur en de bijbehorende inspiratietips, dan kun je nog even doorlezen door hier te klikken.
Daarnaast zijn wij nog wel even bezig, dus mocht je nieuwsgierig zijn naar het eindresultaat, blijf het blog dan goed in de gaten houden!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.