Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Wooninspiratie

Kleur geeft een kamer karakter


Waarom zijn we toch zo bang voor kleur? Ruimten met bijzondere kleuren trekken ons sterk aan. Niet alleen in huizen, maar ook in restaurants, winkels en hotels. Echter kleur toepassen in ons eigen huis blijkt een lastige klus.

De meerderheid van ons heeft thuis relatief lichte kamers, bij voorkeur veel wit. De ervaring leert dat het teruggekaatste licht onze woning groter doet lijken. Lichte kamers ogen frisser en geeft ons een opgeruimd gevoel. Ook ik heb (on)bewust gekozen voor lichte ruimten met gekleurde details (lees “Kleur in details“).

kleur-interieur4a

Wit is licht, maar kleur betekent niet perse donker! Kleur is een “moodsetter” – voor iedere kamer. De Italiaanse “Prince of Chintz” Mario Buatta adviseert een kleur te kiezen kijkend naar de ruimte en het licht, niet naar je tapijt of schilderijen. Zo raadt hij aan kamers met weinig lichtinval juist niet licht te maken, maar een donkere tint te geven. Bijvoorbeeld niet zacht abrikozen, maar donker oranje.

kleur-interieur1a

Kleur en karakter

Kleur brengt een ruimte tot leven, geeft atmosfeer en biedt intimiteit. Kamers met kleur spreken zoveel meer tot de verbeelding dan steeds die witte, steriele omgevingen. De toepassing van kleur op grote vlakken zegt ook veel over je karakter, lef en en non-conformisme. Wat zegt dat dan over mij? Geen idee… Ik ben dol op warme kamers met enkele sprekende meubelstukken, decoratieve schilderijen en grote bloemen of planten. Ik moet het alleen nog doen!

kleur-interieur2a

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.