Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonaccessoires Wooninspiratie

Kleur in details


Wanneer je rustige wanden en vloeren als uitgangspunt neemt, heb je de ideale setting om te spelen met kleurrijke meubels en woonaccessoires.

Zonder dat het een kermis hoeft te worden, komen opvallende stoelen, originele kastjes en markante schilderijen ineens beter uit de verf. Ook kleinere objecten, die je makkelijk verplaatst of na een tijdje weer vervangt zoals kussens, tafelkleden, keramiek en glaswerk kunnen nu meer kleur krijgen.

kleurindetail1

kleurindetail2

Flexibel interieur

Voor sommigen onder ons is het heel prettig jarenlang dezelfde omgeving te ervaren, een solide en stabiel thuis. Voor anderen is het een noodzaak met de seizoenen van het leven mee te gaan en letterlijk de getijden in huis te halen. Ben je veanderend, dan is flexibel spelen met accessoires meer jouw ding.

Frisse en vrolijke kleuren

Frisse en vrolijke kleuren stralen meer tegen een lichte achterwand. Als je de gekleurde details klein van stuk houdt, geeft het toevoegen van extra kleuren een speelser effect. Worden gekleurde vlakken groter, zoals bij een schilderij of een muurgrote wandtekening, zie je vaak al een terughoudender gebruik van extra kleur in accessoires.

kleurindetail4

Het gebruik van bijzondere bloemen of planten in je huis is niet alleen zeer decoratief maar brengt ook gezond leven in je omgeving. Een losse tak, een open bloem of de meer grote planten – alle brengen rust, een zacht gemoed en schone lucht! Iedere week weer bij je bloemist of op de bloemenmarkt… Easy colouring!

kleurindetail3

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Kleur geeft een kamer karakter | Inrichting-huis.com
    4 oktober 2013 at 10:00

    […] De meerderheid van ons heeft thuis relatief lichte kamers, bij voorkeur veel wit. De ervaring leert dat het teruggekaatste licht onze woning groter doet lijken. Lichte kamers ogen frisser en geeft ons een opgeruimd gevoel. Ook ik heb (on)bewust gekozen voor lichte ruimten met gekleurde details (lees “Kleur in details“). […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.