Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kleine woonkamer van Maja
Industrieel interieur Woonkamer inspiratie

Kleine woonkamer van Maja

The Housing Fair Finland 2013 is het grootste woon en interieur evenement in Finland! Op deze beurs vind je de leukste, originele en uiteenlopende woon- en interieur ideeën en oplossingen. Onder andere het blad Scandinavian Deco neemt deel aan The Housing Fair met hun eigen woning genaamd Maja. De onderstaande woonkamer is daar een onderdeel van. In de woning is nog een veel grotere woonkamer aanwezig, wat deze de tweede woonkamer maakt. Maar hiermee wil ik laten zien hoe super leuk je een kleine woonkamer kan maken, ondanks de beperkte ruimte.

Kleine woonkamer van Maja

Keep it simple

De woonkamer is zoals gezegd niet heel groot. Het is een echt zithoekje, maar wel een gezellig zithoekje. Voordeel is dat er een grote raam aanwezig is, die voor het nodige zonlicht zorgt. Dat is toch altijd wel heel erg fijn.

De kleine woonkamer is minimalistisch ingericht met een industrieel tintje. De sfeer van het interieur wordt sterk bepaald door de solide lichtgrijze betonnen vloer en strakke muren. Eén van beton, net als het plafond en meerdere strakke witte muren. Ondanks de aanwezigheid van het beton is deze kleine woonkamer tóch erg knus en warm. Dat wordt verzorgd door verschillende houten elementen en ook de ingebouwde openhaard in de muur.

Stijlvolle meubels en accessoires

Ook de meubels zijn simpel. Simpel maar wel erg stijlvol. Vooral de bank is erg bijzonder. Helemaal op maat gemaakt van steigerhout en voorzien van een heerlijke grote witte kussen als zit oppervlakte met daarop heel veel kleinere kussens in lichte tinten. Hier kan je heerlijk plaats nemen, maar ook gerust een dutje doen. Opvallend zijn de zwarte tinten die door de gehele woonkamer terugkomen. De betonnen muur, de kozijn, het krukje, de leuke vloerkleed, etc.

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.