Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klein appartement van 29m2
Binnenkijken

Klein appartement van 29m2


Dit kleine appartement is gelegen in Wroclaw in Polen en heeft een woonoppervlakte van slechts 29m! Voor de architecten van 3XA ingenieursbureau was het dan ook een hele uitdaging om er wat van te maken. De woonwens was duidelijk – de ruimte van het kleine appartement maximaliseren, waarbij het belangrijk was om een aparte slaapkamer te creëren. De eigenaren wilden dus niet één grote ruimte, waar de slaapkamer, woonkamer en keuken zich in één ruimte bevinden. Gelukkig wisten de architecten er wel raad mee en hebben een ontwerp geleverd met de leukste ideeën. Wat vind jij van dit kleine appartement?

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Klein appartement inrichten

De indeling was dus het eerste waarnaar gekeken moest worden. Hoe moesten de verschillende kamers ten op zichte van elkaar ingedeeld worden. Het grote voordeel is dat het kleine appartement een hoog plafond had van maar liefst 3,7 meter. Dit maakte het weliswaar niet mogelijk om een volledige tweede verdieping te creëren, maar het opende wel de mogelijkheid voor een soort van halve loft verdieping voor de slaapkamer en badkamer. Deze verdieping heeft een hoogte van 2,2 meter en een loopoppervlakte van 6,45m2. Perfect!

De woonkamer en keuken bevinden zich uiteraard op de begane grond in één open ruimte. De open keuken is klein, maar met mooie bovenkastjes is wel de gehele hoogte goed benut. Je moet dan maar accepteren dat je een twee-pits fornuis hebt.

Kleine appartement interieur

Vervolgens is het dan natuurlijk de taak om naar het interieur van het kleine appartement te kijken. De architecten hebben het vooral heel licht gelaten. Verstandig, vanwege de beperkte ruimte, en het ziet er prachtig uit. Een belangrijk kenmerk in het interieur is het gebruik van OSB platen, oftewel Oriented Strand Board. Dit zijn platen bestaande uit samengeperst hout en komen hier terug in de vloer van de tweede verdieping, de open kast/trap en de bartafel aan de keuken.

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Klein appartement van 29m2

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  Interior Issues
  30 september 2013 at 21:05

  Gaaf en speels gedaan met dat chipwood! Leuk!

  • Reply
   Manfung
   1 oktober 2013 at 10:47

   Hoi, vet he? Heet dat Chipwood? Is dat een ander naam voor OSB hout?

 • Aleksandra Grodecka
  Reply
  Aleksandra
  13 februari 2014 at 10:33

  gaaf ,materiaal in combinatie met de architectuur

  • Reply
   Manfung
   13 februari 2014 at 11:39

   Stoer he? Vind ik ook!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.