Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klassieke badkamer met mooie patroontegels
Badkamer inspiratie Industrieel interieur Klassiek interieur Modern interieur

Klassieke badkamer met mooie patroontegels


Klassieke badkamers is niet echt helemaal mijn ding, maar sommige klassieke badkamers kan ik toch wel heel erg waarderen. Vooral als het voorzien is van mooie bescheiden authentieke details en tegelijkertijd ook van moderne voorzieningen en gemakken.

Vandaag laat ik jullie de badkamer zien, die ontworpen door Elizabeth Roberts en haar team bij Ensemble Architecture, DPC. Zij zijn vooral gespecialiseerd in renovaties van klassieke herenhuizen in Brooklyn. Als onderdeel van de verbouwing van een prachtig herenhuis voor een groeiend gezin, hebben zij onderstaande badkamer gerealiseerd. Alleen de zwart witte patroontegels op de vloer zijn al geweldig!

Klassieke badkamer met mooie patroontegels

Klassieke badkamer met mooie patroontegels

Klassiek herenhuis

Het herenhuis werd compleet gestript en opnieuw ingericht en ingedeeld met vier slaapkamers en maar liefst drie badkamers. Een aantal muren zijn bijvoorbeeld verwijderd om een grote open woonkamer, keuken en eetkamer te krijgen. En de muur aan de achtergevel werd deels vervangen door een grote industriële raam met zwarte stalen kozijnen.

Klassieke badkamer met mooie patroontegels

Badkamer indeling en inrichting

Deze badkamer is de grootste en naar mijn mening ook de mooiste van de drie. Er zijn een aantal grote ramen aanwezig die zorgen voor het natuurlijk zonlicht. Door de l-vormige badkamer indeling is de grote nis aan de linkerkant ideaal om daar de inloopdouche in te richten. Een grote lange inloopdouche, die afgesloten kan worden met een luxe glazen deur, voorzien van twee grote regendouches. In het andere gedeelte van de badkamer vind je ook nog een vrijstaand bad en een brede meubel met dubbele wastafel.

Klassieke badkamer met mooie patroontegels

Klassiek sanitair

Zoals gezegd gaat het om een klassieke badkamer. De zwarte witte patroontegels op de vloer zetten hierin de toon, samen met de originele raamkozijnen en de authentieke open haard. Deze klassieke sfeer wordt hiernaast ook verder getrokken naar het sanitair. Het klassieke vrijstaand bad bijvoorbeeld centraal in de badkamer met de bijpassende vrijstaande chromen kraan. De klassieke douchekoppen, de handdoekrekken aan de wand, de spiegel boven de wastafels en de poten van de wastafel zijn allemaal in dezelfde klassieke stijl.

Bron: Elizabethroberts.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.