Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen
Kinderkamer inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur Vintage interieur Wooninspiratie

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen


Binnenkort een kinderkamer inrichten? Laat je inspireren door de leuke kinderkamer ideeën van Olivia Ellen uit Kopenhagen. Olivia was drie toen haar moeder Rikke Graff Juel haar kamer ging inrichten. Rikke is een professionele interieurstylist en dat is eigenlijk ook wel zichtbaar als je de foto’s bekijkt. Een prachtige kinderkamer in een Scandinavische stijl, net als de rest van haar huis. Strakke witte muren en veel vintage meubels gecombineerd met frisse moderne kleuren en woonaccessoires. Het fijne is dat de kinderkamer gemakkelijk mee kan groeien met Olivia. Het is dus niet nodig om drastische aanpassingen door te voeren als ze ouder wordt. Tenzij je het leuk vindt natuurlijk! 🙂

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen

via Apartment Therapy

Vintage kinderkamer ideeën

De kinderkamer is het beste te omschrijven als de jaren 50 en 60 van Denemarken. Er is veel gebruik gemaakt van teak hout en de kleuren mint, oranje en paars. Rikke is gek op kinderkamer met kleuren, maar ook weer niet téveel verschillende kleuren. Met de vele kleuren van het speelgoed kan het dan namelijk nogal rommelig overkomen. Daarom heeft ze de kleur mint als basiskleur gebruikt, die erg fris is terwijl het ook niet te girly is. Het laatste wat ze wilde is een echte prinsessenkamer.

Persoonlijke kinderkamer

De interieurstylist heeft ook geprobeerd om de kinderkamer persoonlijk en creatief in te richten. Ze is geen fan van het aanschaffen van een complete kinderkamer, waarbij je alle meubels van één merk koopt. Bijna alles in de kinderkamer heeft ze gevonden op leuke vlooienmarkten en tweedehandswinkels. Ze gaat dan specifiek op zoek naar meubels en accessoires die haar aan haar eigen jeugd herinneren. Het teakhouten bureau is een heel mooi voorbeeld, waar Olivia aan kan zitten en lekker creatief kan zijn. Het is een jaren 50 Deens design en heeft heel veel opbergmogelijkheden. Een ander belangrijk aspect bij het inrichten van de kinderkamer, was om het uitnodigend te maken om er te spelen en om een nostalgisch gevoel te creëren.

Kinderkamer tips

De interieurstylist heeft ook een aantal handige tips voor jou op een rijtje gezet voor het inrichten van een kinderkamer.
– Kies een basiskleur en daarnaast een aantal steunkleuren. Op deze manier koppel je de ruimte met elkaar en zal het rustiger overkomen.
– Ga niet voor de gemakkelijke oplossingen en wees niet bang om te ontwerpen, te bouwen en dingen zelf te schilderen.
– Opslag is belangrijk in een kinderkamer.
– Gebruik speelgoed als onderdeel van de decoratie van de kinderkamer

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen

Kinderkamer ideeen van Olivia Ellen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.