Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken inspiratie

Keukens Duitsland


Je hoort het heel vaak. We gaan onze nieuwe keuken in Duitsland kopen. Maar waarom worden zoveel keukens in Duitsland gekocht? Wat maken de keukens in Duitsland zo speciaal, waardoor Nederlanders massaal keukens gaan kopen in Duitsland, terwijl we hier in Nederland ook genoeg keukens hebben?

Met een aantal vragen & antwoorden, proberen we dat hier een beetje duidelijk te maken.

Keukens Duitsland

Zijn de keukens in Duitsland mooier?

Omdat smaken verschillen, is dit nou net een vraag die lastig te beantwoorden is. Wat de een erg mooi vindt, kan de ander spuuglelijk vinden. Antwoord is dus eigenlijk: Nee, keukens in Duitsland zijn niet perse mooier.

Zijn de keukens in Duitsland kwalitatief beter?

Net als in Nederland, zijn keukenleveranciers en merken die kwalitatief slechte keukens aanbieden en keukenleveranciers en merken die kwalitatief goede keukens leveren. Dus het antwoord op deze vraag is dus ook: Nee, keukens in Duitsland zijn niet kwalitatief beter.

Is het aanbod van keukens in Duitsland groter?

In Nederland wordt je doodgegooid met tv-commercials, folders, abri’s, radiocommercials over keukens. Ook op deze vraag is dus het antwoord: Nee, het aanbod van keukens in Duitsland is niet groter. Maar er is überhaupt geen behoefte aan een groter aanbod.

Is de service beter in Duitsland?

De vraag moet eigenlijk zijn: is de service in het algemeen beter in Duitsland? Dus niet alleen als je een keuken in Duitsland wilt kopen, maar krijg je ook een betere service in een Duits restaurant? En in een kledingwinkel? Dit zal per leverancier dus verschillen. Maar stel jezelf eens de vraag: Zou je een auto kopen in Duitlsand, als de service daar beter is? Dit lijkt me dus niet de belangrijkste reden waarom er zoveel keukens in Duitsland aan Nederlanders worden verkocht.

Zijn de keukens in Duitsland goedkoper?

Het antwoord op deze vraag is: Ja! Uit verschillende ervaringen is gebleken dat keukens in Duitsland aanzienlijk goedkoper kunnen zijn dan keukens in Nederland. Uiteraard zijn precies dezelfde merken en modellen met elkaar vergeleken. Houd er wel rekening mee dat niet alle keukenleveranciers in Duitsland goedkoper zijn.

Keukens Duitsland

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.