Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken inspiratie

Keuken in het groen


Deze keuken is van een appartement uit 1884. Een sfeervolle appartement met prachtige deatails zoals porseleinen knoppen en geschilderde houten vloerdelen. Bij de renovatie van de keuken wilden de eigenaren daarom zoveel mogelijk van deze authentieke details behouden. En hierbij hadden ze één specifieke wens. Ze wilden een keuken met veel groen. Dat is namelijk hun favoriete kleur. Aan de foto’s te zien is dat volgens mij wel gelukt!

Keuken in het groen

Via Skona Hem

Keuken met handgemaakte tegels

Het meest bijzondere in deze keuken zijn de tegels die gebruikt zijn voor de achterwand. Ze hebben er lang naar moeten zoeken, maar ze vonden uiteindelijk deze bijzondere Italiaanse handgemaakte tegels. Deze worden gecombineerd met keukenkasten en frames van IKEA in de kleuren wit en natuurlijk groen. Daarboven hebben ze gekozen voor een Carrara marmeren werkblad.

In de keuken staat een oude eettafel met oude stoelen die de keuken erg gezellig maken. Deze hebben de eigenaren gevonden op de plaatselijke vlooienmarkt. De bronzen lamp boven de eettafel is wel nieuw uit de winkel. Het is de Llus lamp van het Nederlandse Ontwerpduo.

Keuken in het groen

Keuken in het groen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Anke
  24 juli 2014 at 18:18

  wauw echt een prachtige keuken! Met name die tegeltjes, super.

 • Reply
  Marloes
  11 januari 2016 at 18:26

  Wow, fantastische keuken. Ik ben al maanden opzoek naar mooie groene tegels voor in het toilet. Waar zijn deze tegels gekocht? Bijzondere groene tegels zijn echt bijna niet te vinden!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.