Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Modern interieur Vintage interieur

Jelena Wurth & haar huis inrichting


Wie is Jelena Wurth?
Ik ben interieurstylist, 41 jaar, woon samen met Maarten en Nikai (15 jr) in Den Haag (Ypenburg).
Ik ben graag thuis en ben ook graag met mijn huis bezig.

Hoe ziet een normale werkdag van jou eruit?
Geen werkdag is standaard. Ik heb leuke, uiteenlopende opdrachten, waardoor het zo kan lopen dat ik veel verschillende werkdagen heb. Als ik thuis werk, ben ik meestal rond 8.30 uur op zolder, een heerlijke, lichte werkplek. Omdat ik in het bestuur zit van CRISP (beroepsvereniging voor interieurstylisten) en voor CRISP de website bijhoud, ben ik zeker de eerste anderhalf uur bezig met het wegwerken van mail. Ook het updaten van de website doe ik aan het begin van de dag. Daarna kan ik aan de slag met wat er op de planning staat. Dat kan zijn een interieuradvies voor een particuliere opdrachtgever, het voorbereiden van een les voor leerlingen op het ROC of de bestelling van meubelen voor een modelwoning. Ik ben ook kleurstylist voor Histor en geef kleuradviezen en kleurtrainingen in opdracht van Histor. Ook deze moeten worden voorbereid.

En je vrije dag?
Deze beperken zich inmiddels tot het weekend. Dan lees ik eerst de krant met een grote koffie en beginnen we de dag graag rustig. In de zomer vinden we het heerlijk om onze tuin bij te houden. Als we tijd hebben, zoeken we een rommelmarkt op in de omgeving. Er ligt een lange lijst van nog te bezoeken adressen/winkels/musea, dus met slechter weer komt deze tevoorschijn.

Wanneer zijn jullie hier komen wonen?
Wij zijn in april 2000 in Ypenburg komen wonen. Een vinexlocatie die misschien niet meteen tot de verbeelding spreekt. Maar ons huis is een ruime eengezinswoning dat ligt aan een plantsoen. Ons huis is een nieuwbouwwoning met een ziel geworden. Daarbij hebben we een voor- én achtertuin, echt een super plek!

Hoe zou je de inrichting van je huis omschrijven?
Lastig, het is een mix van modern en vintage met een beetje een retro-uitstraling. Onze elementenbank wordt regelmatig in een andere opstelling neergezet. Onze keuken hebben we zelf ontworpen en is gemaakt van betonplex (het materiaal waar beton tegen wordt gestort). Ons aanrecht is van beton (ik zou nooit meer anders willen). De keuken in de oorspronkelijke opstelling zou heel ergens anders komen dan de plek waar wij voor hebben gekozen. Ik ben getrouwd met een architect, hij is ook erg handig met plattegronden. Ik verzamel West Germany vazen en wissel deze regelmatig af. Een interieur moet het verhaal van de bewoners uitstralen zodat iedereen in huis zich thuisvoelt. Dat is bij ons zeker het geval, het is zeker ook de plek van Maarten en Nikai!

Wat is je lievelingsstad?
Parijs! Altijd prachtig, weer of geen weer. Ik kom er regelmatig en er zijn nog steeds plekken die ik graag zou willen zien. Slenteren door Parijs, ik doe niets liever.

Waar haal ik de inspiratie vandaan?
Overal om me heen is inspiratie. Als je maar goed kijkt en nieuwsgierig bent. Ik blader veel door boeken en tijdschriften, maar ga ook graag ‘weg van de snelweg’ om iets anders te zien dan asfalt. Tentoonstellingen bezoeken, steden bekijken of brainstormen met collega’s, er borrelen altijd wel ideeën.

Mijn tip voor de lezer?
Volg je gevoel. Een lekker huis, dat ben je zelf!

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Fotografie: René Frinking

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Huis inrichting van Jelena Wurth

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.