Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Jeanne koos voor een combinatie van een rauwe industriële en een gezellige keuken
Industrieel interieur Keuken inspiratie

Jeanne koos voor een combinatie van een rauwe industriële en een gezellige keuken


Voor ons was het ontwerpen en samenstellen van onze nieuwe keuken één van de leukste onderdelen van onze nieuwe woning. Het uitkiezen van de kleur van de keukenkasten, het uitkiezen van het materiaal en kleur van het keukenblad, het uitkiezen van het apparatuur, noem maar op. Dezelfde mening wordt ook gedeeld door Jeanne Würzt, die samen met haar gezin in een super mooi bohemien, Scandinavisch en industrieel appartement woont van 114m2 gelegen in Kopenhagen. Toen ze naar het appartement gingen verhuizen, moest alles nog gedaan worden. Maar het inrichten van de nieuwe keuken was één van de leukste projecten van de verbouwing. En het resultaat mag er zéker wezen!

Jeanne koos voor een combinatie van een rauwe industriële en een gezellige keuken

Combinatie van een Franse bistro en industrieel stoer

Voor de nieuwe keuken wist Jeanne precies wat ze wilde. Ze wilde een combinatie tussen de stijl van een Franse bistro en industrieel stoer, zoals ze dat zelf mooi omschrijft. Er moet een mooi balans komen tussen de rauwe industriële look en een gezellige en persoonlijke sfeer. Ter voorbereiding had ze een grote moodboard gemaakt van tijdschriftenknipels. Dit is overigens een hele goede tip van Jeanne. Op die manier kan je bepalen wat voor sfeer je wilt creëren en dat duidelijk maken aan de ontwerper, keukenboer of aannemer.

Jeanne koos voor een combinatie van een rauwe industriële en een gezellige keuken

Zwarte keuken, houten en granieten keukenblad, metro tegels

Deze stijl en sfeer is gecreëerd door een mix van verschillende materialen, zoals staal, roestvrijstaal, hout en beton. Ze heeft gekozen voor een keuken van het Zweedse Kvänum, bestaande uit zwarte grote ladekasten met zwarte deuren. Bij de lange muur , waar het roestvrijstalen fornuis geplaatst is, zijn de keukenkasten afgewerkt met een houten keukenblad. En bij de korte muur, waar de spoelbak ingericht is, zijn de zwarte keukenkasten afgewerkt met een granieten keukenblad. Beide keuken achterwanden zijn volledig van het keukenblad tot aan het plafond betegeld met witte metrotegels. Aan deze wanden zijn bovendien een aantal stoere stalen Jielde wandlampen gemonteerd.

Jeanne vindt open planken erg mooi in de keuken. De mooie spullen die op de planken geplaatst kunnen worden, geven de keuken een gezellige persoonlijke sfeer.

Geen betonvloer, wel een betonstuc vloer

De keuken ziet er nu prachtig uit, precies zoals Jeanne het in haar hoofd had, maar het proces ging niet zonder uitdagingen. Er moesten bijvoorbeeld nieuwe leidingen aangelegd worden en de vloer ging ook niet helemaal volgens plan. Jeanne wilde heel graag een stoere betonvloer, maar verschillende factoren maakten dat onmogelijk. Als alternatief is de vloer bewerkt met betonstuc en afgewerkt met een speciale epoxy glanslaag. De oude koperen leidingen vond Jeanne super mooi, en wilde deze dan ook heel graag behouden. Om tijdens de verbouwing ervoor te zorgen dat deze niet zouden beschadigen, had ze de koperen buizen omwikkeld met folie.

Jeanne koos voor een combinatie van een rauwe industriële en een gezellige keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.