Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Je keuken verbouwen - de trends
Keuken inspiratie

Je keuken verbouwen – de trends


De keuken wordt steeds meer het centrale punt in de woning. Na de open keuken, de kookeilanden en andere manieren om de keuzen en de woonkamer aan elkaar te verbinden zijn ook de echt woonkeukens een trend aan het worden. Niet iedereen heeft daar de ruimte voor maar als dat wel het geval is kan een woonkeuken een grote aanwinst zijn.

Je keuken verbouwen - de trends

Leven en wonen in de keuken

Leven en wonen in de keuken vereist voldoende ruimte. Het kan soms betekenen dat de indeling van de woning gewijzigd dient te worden en dat de grotere ruimte de bestemming keuken krijgt, terwijl de woonkamer wat krapper bedeeld wordt. Het is allemaal een kwestie van smaak en voorkeur. Wie houdt van het boerenprincipe waarbij de keukentafel de centrale plek in huis is waar iedereen elkaar tegenkomt die heeft het er vast en zeker voor over om de woonkamer daar gedeeltelijk aan op te offeren.

Verbouwing

In de meeste gevallen kom er dus een verbouwing bij kijken. Een keuken financieren is al pittig, maar een grotere verbouwing financiering helemaal. Kijk dus goed naar je financiële mogelijkheden en naar de gevolgen voor de waarde van je woning. Als je een grote woonkeuken aanlegt, zorg dan dat deze voldoet aan de eisen van deze tijd en zorg voor een praktische indeling die ook bij anderen in de smaak valt. Vraag advies voor wat betreft de indeling, zodat je huis later beter, in plaats van slechter, verkoopbaar zal zijn.

Geen keuken

De tegenovergestelde trend is: Geen keuken. Het komt voor bij kleine appartementen en studio’s dat de keuken helemaal wordt weggelaten. Het is nog een zeldzaamheid maar het is niet meer ondenkbaar. Een appartement zonder keuken is geschikt voor een expat in de grote stad maar de meeste Nederlanders moeten er niet aan denken.

Je keuken verbouwen - de trends

Je keuken verbouwen - de trends

Je keuken verbouwen - de trends

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Granieten keukenblad
    7 oktober 2014 at 18:16

    prachtig!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.