Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Inrichting van je huis voor verkoop (2): lichte kleuren


Je bent gek op kleur – en ook de kamers in je woning heb je veel kleur gegeven met stevige tinten op de muren. Met voor iedere kamer het liefst een andere kleur. Echter – zodra je je huis wilt verkopen, kan die regenboog aan kleuren potentiële kopers flink afschrikken.

vastgoedstyling

Don’ts: toon tijdens het verkooptraject van je woning niet je persoonlijke kleuren en verzamelingen. Het benauwt de kijker en en maakt een kamer onnodig klein.

Fleur (42) bood haar grote appartement in Rotterdam te koop aan met de hulp van een makelaar. Zeker 14 gegadigden hebben haar woning bekeken, maar bij geen van hen resulteerde dit in een vervolggesprek of een tweede bezichtiging. Fleur ging te rade bij een verkoopstylist.

vastgoedstyling

Do’s: zachte, lichte tinten op muren en vloeren creëer je wat kijkers zoeken: ruimte en rust. Breng leven in een kamer met accessoires en planten.

De styliste informeerde Fleur dat slechts een handjevol kopers zich thuis voelt temidden van de kleuren van een ander. Ze adviseerde haar de rode wanden in de woonkamer te sauzen in een “warme wit of zachte grijs”. Ook haar collectie schilderijen en foto’s kon ze vast inpakken. Het groeperen van muurdecoratie is absoluut trendy, maar echt taboe voor het kopende publiek. De muren komen letterlijk op de kijker af door het verkeerde accent in een kamer.

vastgoedstyling

Do’s: Breng de kwaliteit van je woning in beeld. Meubels hebben hierin slechts een ondersteunende rol.

In eerste instantie was Fleur wat angstig voor de lege en lichte muren. Zo “is zij” tenslotte niet. Het effect verraste haar echter: de kamers oogden ruimtelijker en met een warme kleur wit werd de kamer juist aangenaam fris. Ook de nieuwe Funda-foto’s van haar woning toonden nu een harmonieuze woning in plaats van het vorige circus met gekleurde vlakken.

TIP: Bij verkoop van je woning is het belangrijk je eigen stijl en voorkeuren te parkeren! Probeer je vloeren, muren en plafonds zo optimaal mogelijk te presenteren: schoon & in goede staat, in een zachte, lichte kleur en vrij van persoonlijke decoratie (foto’s, posters, prents ed). Klaar voor de nieuwe bewoners om het weer een eigen sfeer te geven!

Dit was deel 2 van de reeks “Inrichten van je huis voor verkoop”. Als verkoper van een woning doe je er verstandig je af te vragen wat de doelgroep voor jouw object belangrijk vindt. Uiteraard is huiselijkheid een factor waar kopers aan hechten, maar teveel van “andermans huiselijkheid” kan averechts werken. Volg deze serie en leer meer over de “do’s en don’ts” bij verkoop.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Steigerhout Meubelen
    25 september 2014 at 13:05

    Mooie plaatjes van het interieur en een super goed artikel!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.