Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Inrichting van je huis voor verkoop (1): ruimte creëren


Je hebt je huis helemaal naar je zin ingericht. Je houdt van zwarte meubels en je hebt de laatste jaren aardig wat stuks verzameld. Maar zodra je je huis wilt verkopen, kan die volle, donkere woonkamer je flink parten spelen.

Zo overkwam Janine (28) en Tom (35), die hun appartement te koop aanboden via een makelaar in Vlaardingen. Met gezond ongeduld wachtten zij op geïnteresseerden voor hun woning – immers zonder kijkers geen kopers. Bijna 5 maanden verstreken zonder enige beweging.

verkoopstyling-ruimte-atmosfeer

Do – Gebruik zachte tinten, zet je kozijnen goed in de verf, verzorg je vloer en toon zo weinig mogelijk overbodige spullen.

Op advies van de makelaar nodigde het koppel een verkoopstylist uit. Zij adviseerde hen het hoge aantal meubels te halveren en de donkere banken te verwijderen of tijdelijk te bedekken met lichte hoezen. Donkere en zware meubels geven kijkende kopers een verkeerd beeld – ze absorberen licht en maken kamers vol en klein.

Don’t – Donkere meubels creëren zwarte gaten op foto’s. Kamers ogen kleiner en vol. Foto: Funda.nl

verkoopstyling-teveelmeubels2

Don’t – Volle kamers klikt een kijker weg. Met deze hoeveelheid meubels is er geen m2 vloer zichtbaar. Foto: Funda.nl.

verkoopstyling-teveelmeubels

Er zijn maar weinig gegadigden die door overvolle en donker gemeubileerde kamers de potentie van een woning nog kunnen zien. Foto: Funda.nl

Ruimte creëren

Met wat tegenzin door de aangeraden aanpassingen gingen Janine en Tom toch aan de slag. Voor de periode dat hun appartement te koop stond, leenden zij een lichtgekleurde tweezitter. Hun zwarte meubel-serie ging in de opslag. Met deze eenvoudige meubel-move leek de woonkamer direct aan vierkante meters te winnen. Precies waar kopers op zoek naar zijn… ruimte!

Je huis inrichten voor jezelf of voor potentiële kopers is een dag-en-nacht verschil. Zodra je besluit om je woning te verkopen doe je er wijs aan jouw ingebrachte identiteit alvast in te pakken. Zo komt de woning zelf meer naar voren en wordt zij eerder “gezien”!

Dit was deel 1 in de reeks “Inrichten van je huis voor verkoop”. Zoals je je huis voor jezelf hebt ingericht, is zelden de ideale presentatie voor potentiële kopers. Uiteraard is huiselijkheid een belangrijke factor waar kopers aan hechten, maar teveel van “andermans huiselijkheid” kan averechts werken. Volg deze serie en leer meer over de “do’s en don’ts” bij verkoop.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.