Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Herfst voor je woninginrichting!


De terugkeer van lage temperaturen, de regen en de herfstkleuren. Allemaal bewijzen dat de herfst officieel is gearriveerd. Het toevoegen van herfst elementen aan de inrichting van je huis, zal je helpen om de overgang te maken naar weer een nieuw jaargetijde. Van de buitenkant naar de binnenkant van je huis, kunnen herfstkleuren opvallend en robuust of juist subtiel en ingetogen zijn. Hieronder een aantal tips voor hoe je jouw huis kan inrichten tijdens de herfst.

Herfst voor je woninginrichting

Kunst aan de muur
Hang kunst aan de muur die een herfst thema of herfstkleuren bevat. Doe dit op een prominente muur, zodat het direct opvalt. Kunst aan de muur in een herfst thema kan de sfeer heel sterk beïnvloeden. Gebruik kleuren als oranje, bruin, goud en geel.

Eettafel
De eettafel is een mooi middel om de herfst sfeer te benadrukken. Afhankelijk van tot hoever je wilt gaan, zou je kunnen beginnen met een mooie tafelkleed in een herfstkleur. Accessoires als rode en gele appeltjes, dennebomen, bladeren zijn altijd leuk, maar overdrijf dit niet. Een mooie gouden kandelaar doet het altijd wel goed.

Herfst voor je woninginrichting

Openhaard, einderlijk!
Herfst is hét seizoen van je openhaard. Je openhaard heeft hier een heel jaar op deze jaargetijde moeten wachten. Verwen het daarom ook door het bijvoorbeeld met mooie geel, oranje en rode bladeren te decoreren. Pompoenen zullen ook zeker niet mis staan bij je openhaard.

Wees voorbereid
Zoals gezegd is herfst het startsein van de lage temperaturen. Wees hierop voorbereid! Koop een mooie mand waar je gezellige, warme dekens in kunt bewaren. Kussens zijn ook altijd welkom, vooral in mooie herfstkleuren. Verspreid het rondom je bank, of nog beter, rondom je openhaard, waar je lekker kan genieten van een goed boek.

Dat ruikt lekker!
Je neus heeft ook wat te willen in deze periode. Geur kan de sfeer in je huis namelijk heel sterk beïnvloeden. Overweeg het gebruik van kaarsen, wierook, of kook een pot met specerijen – kaneelstokjes, kruidnagel, nootmuskaat. Heerlijk!

Voortuin
Verwelkom je gasten met een prachtig in herfst thema gedecoreerde voortuin met bijvoorbeeld een mooie krans aan de voordeur. Ook in je voortuin kunnen pompoenen erg leuk staan. Herfstbladeren kunnen hier trouwens goed van pas komen, maar ook hier geldt: overdrijf het niet.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Haal de herfst in huis! - Nova Lifestyle
    13 september 2013 at 11:28

    […] afbeeldingen: 1, […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.