Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Harmonica deuren voor balkon
Balkon inspiratie

Harmonica deuren voor balkon


Laatst toen wij een woning gingen bezichtigen in Rotterdam, kwamen we iets bijzonders tegen. Het was een oud pand die door een vastgoed ontwikkelaar was opgekocht en het vervolgens helemaal had opgeknapt. De ruimte was prachtig met mooie authentieke details zoals glas in lood en gerestaureerde bakstenen muren. Maar één ding viel me echt op. Dat was het balkon, die aan de woonkamer grenst. Het balkon op zich was niet zozeer heel bijzonder, maar de balkondeuren waren erg speciaal. Ze hebben namelijk zogenaamde harmonica deuren gebruikt. Een soort schuifpui, maar dan iets anders.

Harmonica deuren voor balkon

Verlengde van de woonkamer

Deze harmonica deuren lopen over de gehele breedte van de woonkamer en het balkon. En zoals de naam eigenlijk al zegt, kan je de de harmonica deuren als een harmonica opvouwen. Je kan dus de gehele wand open zetten. Hierdoor vormt het balkon als het ware een verlengde van je woonkamer. Vooral in de zomer is het er heerlijk vertoeven.

Doordat de harmonica deuren een soort schuifpui zijn, heb je ook niet het probleem dat je rekening moet houden met de ruimte voor de deur. Hierdoor heb je ook meer ruimte over op je balkon.

Een nadeel is dat harmonica deuren relatief duurder zijn dan een normale balkondeur, schuifpui of zelfs openslaande deuren. En soms is het lastig om een bedrijf te zoeken die deze bijzondere deuren levert.

Harmonica deuren voor balkon

Harmonica deuren voor balkon

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Keuken als verlengde van het balkon | Inrichting-huis.com
    31 juli 2018 at 11:00

    […] ingericht, wordt namelijk de keuken als verlengde van het balkon gebruikt. Er is gekozen voor mooie harmonicadeuren, die je over de gehele breedte open kunt schuiven. Hierdoor ervaar je het buiten-binnen-gevoel […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.