Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

100% Feng Shui.
Kantoorinrichting Modern interieur

Feng Shui voor jouw thuiskantoor


Wij werken steeds vaker vanuit huis. Als je een eigen zaak runt, werk je vaak vanuit huis, maar ook met de opkomst van het ‘nieuwe werken’ worden wij steeds meer aangemoedigd om thuis te werken. En terecht, met de moderne communicatiemiddelen is het vaak onzin om elke dag op kantoor te zitten.

Vanuit mijn eigen ervaring, maar ook uit de ervaring van mijn klanten weet ik, dat thuiswerken veel voordelen heeft. Veel mensen kiezen ervoor om kantoor aan huis te houden voor dat ultieme vrijheid gevoel! Je begint en start met werken wanneer JIJ dat wilt. Maar vaak ook om de kosten en reistijd te besparen. Maar er zijn ook nadelen. Omgaan met de vrijheid vergt discipline en hoewel je wat op benzine- en huurkosten hebt bespaard, thuis ben je maar alleen. Geen collega’s en minder contacten met andere ondernemers kan soms heel zwaar vallen.

Feng Shui kan je helpen om er het beste van te maken. Het maakt niet uit of je vanuit een hoekje in de woonkamer of het zolderkamertje werkt, deze Feng Shui tips zullen je helpen om een goed thuiskantoor in te richten die jouw productiviteit en bedrijfssucces een boost zullen geven.

100% Feng Shui.

Kies bewust voor je werkruimte

Kies een kamer die het dichts bij de voordeur en zo ver mogelijk van de slaapkamer ligt. Dit is een van de belangrijkste Feng Shui richtlijnen voor een gezond thuiskantoor. De werkkamer heeft veel Yang energie nodig, terwijl de slaapkamer juist de tegenoverstelde rustgevende Yin energie nodig heeft.
Een kamer die grenst aan een washok of keuken is waarschijnlijk ook niet de beste keuze. Behalve dat het bij een klantbezoek onprofessioneel kan overkomen, is het belangrijk dat je beschikt over een ruimte waar je zo min mogelijk kans loopt om te worden afgeleid van je werk.

Bij het kiezen van de juiste ruimte kun je natuurlijk ook rekening houden met de voor jou gunstige windrichtingen. Bepaal vanuit jouw geboortedatum, wat jouw Scheng Chi (succes en welvaart) richting is en maak je kantoor in die hoek van je huis. Fu Wei richting die carrière en persoonlijke groei symboliseert is ook zeer geschikt.

Werk en privé gescheiden en in balans

Wie midden in de woonkamer gaat zitten werken, zal gegarandeerd geregeld worden afgeleid door allerhande zaken en andere gezinsleden. Gebruik daarom voor het thuiswerken liever een aparte ruimte en als de lay-out van jouw huis dat toelaat, kies voor een kamer met een aparte toegang. Als dit niet haalbaar is, moet je wel voldoende onderscheid tussen de woon- en werkruimte creëren. Doe de deur dicht zodra je aan het werk gaat. Zeker wanneer je een gezin hebt moet er duidelijkheid zijn wanneer het tijd is om te werken en wanneer het tijd is voor het gezin. Zo houd je werk en privé gescheiden en zul je productiever werken.

Jouw werkkamer weerspiegelt je succes

De plek die je kiest voor je werkkamer wordt een microkosmos voor je onderneming, het zal alles weerspiegelen dat in je bedrijf (baan) gebeurt of kan gebeuren. Plan daarom jouw kantoor aan huis met succes, welzijn en productiviteit in het achterhoofd. Er is niets erger dan te moeten werken in een kantoor dat je haat. Zo ga je ook niet vooruit met je werk. Het voordeel thuis is dat het helemaal kan zijn wat jij wil. Voel je vrij om je creativiteit volledig uit te drukken, maar let ook goed op de kracht van symboliek bij het uitzoeken van kunst en decoratieve ornamenten. Gebruik alleen positieve beelden en gebruik ze als een extra bekrachtiging.

100% Feng Shui

Wat dacht je van een inspirerend vision bord, je logo op een doek, diploma’s en afbeeldingen van behaalde projecten, een plaatje van iets nieuws dat je wilt bereiken, of iemand die je bewondert of andere carrière memorabilia mooi in het kamerdecor tentoongesteld? Items die je blij maken, laten je succesvol en gewaardeerd voelen. Zorg ervoor dat jouw kantoor aan huis de energie weerspiegelt die jij wilt projecteren in de wereld.

En natuurlijk vergeet niet om het interieur aan het element die bij de gekozen windhoek hoort, aan te passen. Op de foto zie je een voorbeeld van het metaal element interieur (afbeelding via VT Wonen). Ideaal voor de westhoek.

Gun jezelf de macht positie

Plaats je bureau in de zogenaamde ‘macht positie’ om de krachtige en succesvolle energieën naar jouw werkgebied te trekken/leiden. Een Feng Shui macht positie betekent dat je niet met je rug naar de deur zit, dat jouw bureau op een veilige afstand van de deur en niet in een lijn met deze staat. Verzeker jezelf ook van een mooi uitzicht vanuit je bureaustoel. Vermijd zitten met je gezicht gericht op de muur, omdat dit jou kansen op succes kan blokkeren. Kan het niet anders, hang daar dan een spiegel of maak gebruik van kunst om de muur visueel te laten ‘verdwijnen’.

Maak ruimte voor nieuwe klanten/projecten

Een rommelige werkkamer en chaos op het bureaublad tast het vermogen om helder te denken aan. Een volgepakte kamer wordt weerspiegeld in het bedrijfsleven als geen ruimte voor nieuwe dingen, projecten, klanten, veel stress, geen overzicht. Bovendien zuigt de rommel de energie van je weg en saboteert het jouw beste bedoelingen. Houd dus je werkkamer fris, ruim en rommelvrij en creëer een duidelijk opruimsysteem om de rommel niet jouw gezondheid en bedrijf te laten ruïneren. Je zult merken dat door op regelmatige basis orde te creëren in je werkomgeving, je enthousiaster en energieker wordt en dat de klanten sneller binnen zullen stromen.

100% Feng Shui

Houd het energieniveau hoog

Met behulp van planten creëer je niet alleen een sfeervolle werkomgeving en breng je kleur in je kantoor, maar planten kunnen ook de lucht zuiveren. Gebruik veel planten als tegenwicht voor de elektrische apparatuur. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat planten ook stress verminderen, hoofdpijnklachten wegnemen en helpen tegen verkoudheid. Zeker in kantoren waar het binnenklimaat wordt geregeld door een airco, zijn veel planten een absolute noodzaak voor een gezond werkklimaat. Ik heb vorige keer een heel artikel aan de helende werking van planten gewijd.

100% Feng Shui
Afbeelding via: Unplggd

De kwaliteit van energie in de ruimte kan ook beïnvloed worden door de vormen. Vermijd scherpe hoeken gericht op je bureau, omdat deze ‘aanvallende’ energie creëren, de zogenaamde gifpijlen / Shar Chi. Puntige planten (zoals Yucca) en open planken kunnen ook als scherpe en mes-achtige energie verschijnen.
Zorg dat je werkkamer goed geventileerd is en zo veel mogelijk natuurlijke verlichting heeft. Instaleer in een hoekje een kleine kamerfontein. Behalve het rustgevend effect en de positieve invloed op het vochtigheidsniveau, is een fontein ook een uitstekend manier is om successen naar je toe te trekken. Fonteinen zijn erg populair in Feng Shui, omdat ze de energie van het water naar binnen brengen, en het water wordt geassocieerd met rijkdom en welvaart. Afhankelijk van de plek die je kiest voor jouw Feng Shui fontein kun je verschillende soorten geluk en bedrijfsaspecten stimuleren en naar je toe trekken:

Oost – vitaliteit & team spirit
Zuidoost – welvaart & overvloed aan klanten
Zuid – roem & erkenning
Zuidwest – goede relaties met klanten
West – creativiteit & nieuwe ideeën
Noordwest – netwerken & zakenreizen
Noord – carrière & loopbaan
Noordoost – kennis & middelen
Dat zijn ze dan, mijn Feng Shui tips voor jouw thuiskantoor. Deze tips zetten je alvast op weg naar een kantoorruimte die je energie geeft, inspireert en succesvol maakt.

Ik wens je veel businessgeluk. Enne… niet vergeten… ik bied jou graag de helpende hand, zodat je goed voorbereid van start kunt gaan. En wil je het groter aanpakken, samen met een collega aan de slag in een nieuwe onderneming – kies dan voor een Feng Shui Business Consult aangevuld met een analyse van jullie compatibiliteit zodat je elkaar fantastisch aanvult.

Waar je ook voor kiest, maak er iets geweldigs van.

Namasté,

Wena

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Lenneke Buijs
    7 september 2013 at 05:03

    Hi, ik vind dfe foto’s mooi. M.n. de ‘metaal-foto’ en de laatste wegens de originele manier van gebruik planten spraken mij aan.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.