Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

En suite deuren
Wooninspiratie

En suite deuren


Nog nooit heb ik het hier over en suite deuren gehad. Natuurlijk heb je het vast weleens voorbij zien komen via bijvoorbeeld een binnenkijker. Maar en suite deuren zijn tóch iets bijzonders vind ik. Fraaie houten deuren die iets extra’s geven aan je interieur. Vandaar dat ik er toch iets over wil schrijven en wat leuke ideeën met jullie wil delen. Enjoy!

En suite deuren

En suite deuren

En suite

Waar komt de naam en suite deuren eigenlijk vandaan? De deuren van een en suite. Maar wat is dan een en suite? Een en suite zie je voornamelijk nog in de wat oudere huizen. Het is een combinatie van een voorkamer en een achterkamer, die door twee schuifdeuren van elkaar worden gescheiden. Dat zijn dus de en suite deuren. De voorkamer, meestal de kamer aan de straatkant, wordt vaak gebruikt als de woonkamer. En de achterkamer wordt dan gebruikt als de eetkamer. Echter wordt het tegenwoordig ook genoeg gebruikt als slaapkamer, kinderkamer of zelfs het inrichten van een inloopkast. De keuken bevindt zich veelal naast de achterkamer, gescheiden door een vaste muur. Omdat veel mensen graag een open keuken willen hebben, wordt deze muur ook weleens eruit gesloopt.

En suite kasten

Terug naar de en suite deuren. En suite deuren gaan meestal gepaard met en suite kasten. Deze vaste kasten bevinden zich aan de zijkanten, en de deuren zitten in het midden. Het systeem zit zo in elkaar, waardoor je de en suite deuren in de kasten kunt schuiven. Meestal zijn en suite deuren dus schuifdeuren. Deze kasten bieden veel ruimte om spullen op te bergen. Ze worden heel vaak gebruikt als boekenkast.

En suite deuren

En suite deuren

En suite deuren met glas in lood

Om meer licht van de achterkamer naar de voorkamer en visa versa te laten dringen, zijn de en suite deuren vaak voorzien van glas in lood. Maar naast deze functionele eigenschap, is glad in lood natuurlijk gewoon super mooi. Het is bovendien super duur om echte glas in lood na te laten maken.

En suite deuren

Als je verhuisd naar een woning met een en suite en bijbehorende deuren, dan laat je die ook vaak staan. En suite deuren behoren tot de authentieke details van een huis. Super zonde om ze te verwijderen dus. Sterker nog, sommige mensen laten ze er zelfs inzetten in hun nieuwbouw woning. Er zijn door het hele land vakspecialisten te vinden die gespecialiseerd zijn in het maken en monteren van en suite deuren.

En suite deuren

En suite deuren

En suite deuren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Anouk
  23 februari 2014 at 18:56

  Ik zou heel graag zulke deuren in huis hebben, echt prachtig! Hele mooie beelden

  • Reply
   Manfung
   24 februari 2014 at 07:55

   Mooi he? Ook onze droom! 🙂

 • Reply
  Zowel de weg naar deze slaapkamer, als de slaapkamer zelf is erg leuk ingericht! | Inrichting-huis.com
  24 april 2018 at 11:00

  […] deuren van de slaapkamer maken het allemaal nóg leuker. Prachtige en suite schuifdeuren, die nog heel mooi in tact zijn gebleven uit de jaren ’30. Het is een heerlijke ruime […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.