Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Een prachtige badkamer zonder schimmel: dat doe je zo!
Badkamer inspiratie

Een prachtige badkamer zonder schimmel: dat doe je zo!


Na een volledige make-over is je gerenoveerde badkamer helemaal af. De witte tegels hebben plaatsgemaakt voor houtvloertegels, de muren zijn bekleed met witte tegels en een patchwork muur als uitschieter en je hebt natuurlijk een prachtige inloopdouche met glazen wand. Kortom, de badkamer is je nieuwe trots en douchen was nog nooit zo leuk. Totdat de tegels na een jaar doffer zijn geworden, de voegen zijn niet meer zo wit als ze waren je spot vanuit je ooghoek iets. Schimmel heeft zijn intrede gedaan. Dit was niet de afspraak! Let’s rewind, hoe had je die schimmel kunnen voorkomen?

Een prachtige badkamer zonder schimmel: dat doe je zo!

Waterafstotende vloeren

Als je kiest voor een vloer zonder voegen, dan is dat al één plek waar schimmels zich niet kunnen nestelen. Maar wil je geen gietvloer omdat de houtvloertegels de tegels van je dromen zijn? Maak de voegen dan waterafstotend. Er zijn genoeg producten die hierbij kunnen helpen zoals epoxy of polyester, zolang je het product regelmatig blijft gebruiken. Dan kan je vloer er weer tegenaan.

Waterafstotende muren

Voor de muren geldt ook, muren zonder voegen betekent geen kans voor schimmel. Er zijn geen voegen en gladde muren zijn makkelijker schoonhouden. Maar ja, die tegels die je hebt gekozen zijn zo mooi! Het belangrijkste is dat je water geen kans geeft om zich te nestelen en dat betekent kitten. Een strakke, waterafstotende kitrand zonder kartelrandjes. Als je een echte doe-het-zelver bent, dan heb je geluk want er zijn genoeg goede merken, zoals kit van Illbruck, Soudal of Den Braven kit. En neem je muren goed af na het douchen!

Ventileren

Nu je muren en vloeren waterafstotend zijn gemaakt, is er nog een tip die helpt om schimmel te voorkomen. De kop zegt het al, ventileren! Zet een raam open in de badkamer als je dit kan. Is dat makkelijker gezegd dan gedaan? Gooi dan de badkamerdeur en het dichtstbijzijnde raam open als je gaat douchen. Investeren in een goed ventilatiesysteem doet trouwens ook wonderen, zolang je de filter goed schoonhoudt.

Schimmel bestrijden

Lees je dit artikel pas als je al schimmel hebt ontdekt? Haal dan soda of bakpoeder in huis. Maak er een papje van, breng het aan op de schimmel, laat het indrogen en spoel af met water. Chloor aangelengd met water en op de schimmel spuiten kan ook wonderen doen. Werkt het allemaal niet, ga dan voor grof geweld en koop agressievere anti-schimmelproducten. En werkt echt helemaal niks? Dan is het tijd voor professioneel advies.

Heb jij weleens te maken gehad met schimmel en weet je nog meer tips and tricks om schimmel te voorkomen of genezen? Laat het ons weten in een reactie!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.