Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dubbele douchekop
Badkamer inspiratie

Dubbele douchekop


Vandaag zou ik het graag willen hebben over de dubbele douchekop in de badkamer. Mensen willen steeds meer luxe hebben in de badkamer. Eerst was het alleen een bad. Daarna wilden steeds meer mensen een inloopdouche. En later was een bad én een aparte inloopdouche de wens.

En nu merk ik dat er veel vraag is naar de dubbele douchekop in de badkamer. Ook wel begrijpelijk, vooral als je met meerdere mensen in één huis woont. Je kan dan tegelijkertijd onder de douche. In de ochtend kan het soms een hel zijn als je op iedereen moet wachten. En soms is het natuurlijk ook wel romantisch om samen te douchen!

Dubbele douchekop

Ketel en waterverbruik

Wat veel mensen niet weten is dat je met meerdere dingen rekening moet houden als je een dubbele douchkop wilt in je badkamer. Je ketel moet het bijvoorbeeld wel aan kunnen. Hierbij moet je letten op het aantal liters per minuut en de aanvoer moet voldoende zijn om de twee douchekoppen aan te kunnen. Het waterverbruik is bovendien enorm bij een dubbele douchekop. Véél meer dan een normale douche. Dit zul je daarom ook terugzien op je bankrekening.

Maar een dubbele douchekop is natuurlijk wel heel luxe en het geeft tóch iets extra’s aan je badkamer. Om jullie te inspireren heb ik een aantal mooie badkamers voorbeelden verzameld waarbij een dubbele douchekop is gemonteerd.

Dubbele douchekop

Zoals je kan zien zijn er twee varianten. Eigenlijk net zoals een normale douche, kan je de dubbele douche in de wand verwerken, maar ook in het plafond. Als je het in de wand verwerkt, heb je ook de opties om het naast elkaar te monteren of juist tegenover elkaar. De meest luxe versie vind ik tóch wel de dubbele regendouche of stortdouche uit het plafond.

Wie heeft ervaring hiermee? En kunnen jullie wat tips delen? Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen? Ik hoor het graag van jullie via een reactie hieronder. Alvast bedankt!

Dubbele douchekop

Dubbele douchekop

 

Dubbele douchekop

Dubbele douchekop

Dubbele douchekop

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Catherine
  6 maart 2014 at 16:11

  Héél mooi! Exact wat ik zocht voor een douche. Ben zot van de turquoise tegeltjes, en een regendouche voor 2 maakt het helemaal af! Ik zou 2 regendouchekoppen langs mekaar (niet tegenover mekaar) uit het plafond laten komen.
  Groetjes!

  • Reply
   Manfung
   10 maart 2014 at 07:35

   Mooi he? Ben je op het moment ook bezig met je badkamer?

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.