Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Drop Chair
Meubels Stoelen Wooninspiratie

Drop Chair

Iedereen kent de populaire Eames stoelen van de ontwerpers Charles en Ray Eames. Deze iconische designstoelen heb ik hier ook regelmatig benoemd. De stoelen die ik bijna nog nooit had besproken, is de Drop Chair, die minstens net zo populair en mooi is als de Eames stoel. De naam ‘Drop Chair’ is te danken aan de vorm van de zitting van de stoel, die geïnspireerd is op een druppel.

Drop Chair

Drop Chair

De Drop Chair is ontworpen door architect en ontwerper Arne Jacobsen. Deze Deense designwonder staat ook wel bekend voor het ontwerp van de nóg populairdere Egg en Swan chairs, die ooit gemaakt werden voor het SAS Royal hotel in Kopenhagen.

Fritz Hansen Drop Chair

In tegenstelling tot de Egg en Swan chairs, was de Drop Chair nooit te koop geweest… tot sinds kort. Er werden ooit alleen twee honderd exemplaren gemaakt voor het restaurant van het hotel. Toendertijd vond Fritz Hansen het teveel moite om de stoelen in productie te nemen voor de verkoop, vanwege de nieuwe en revolutionaire gegoten foam technologie. Maar daar hebben ze nu wat voor verzonnen.

Drop Chair

Drop Chair

Drop Chair

Drop Chair

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.