Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Drie ideeen om je slaapkamer in te richten
Slaapkamer inspiratie

Drie ideeën om je slaapkamer in te richten


Voor velen is de slaapkamer veel meer dan enkel de plek waar je elke avond gaat slapen. De dag wordt er doorgesproken, ’s ochtends springen de kinderen in bed en baby’s worden er geboren. Maar het is ook de plek waar ruzie wordt gemaakt. Kortom het derde deel van je leven dat je in bed besteed vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het er gezellig en warm aanvoelt. We geven je drie ideeën om je slaapkamer zo prettig mogelijk in te richten.

Slaapkamer inrichting idee #1: Verf

Één van de makkelijkste manieren, maar ook met de grootste impact is het schilderen van je slaapkamer. Kies hierbij voor een rustige niet al te felle kleur, zodat je ’s ochtends wakker wordend op je matras niet gelijk schrikt van de felle wand. Zorg hierbij ook voor afstemming met de gebruikte meubels in je slaapkamer.

Drie ideeen om je slaapkamer in te richten

Slaapkamer inrichting idee #2: Wees creatief met de achterwand van je bed

Een slaapkamer bevat vaak een standaard bed met bedombouw. Probeer hierbij eens wat creatiefs met de ombouw van je bed. Met het veranderen van de achterwand van je lattenbodem en matras kun je al gelijk een andere look creëren in je slaapkamer. Probeer de achterwand eens zelf te maken van steigerhout of maak van MDF platen een achterwand en behang deze met steigerhout behang. Een chique resultaat is gegarandeerd.

Slaapkamer inrichting idee #3: Kussens

Het plaatsen van sierkussens op je bed en matras zorgt voor een gezellig en lieflijk accent van je slaapkamer. Hou hierbij ook de kleurstelling van de wanden op de slaapkamer in de gaten. Speel er eens mee en je zult zien dat het een enorm ‘warm’ effect kan hebben voor je slaapkamer. Het eventueel plaatsen van een sierdeken op het voeteneind kan het ‘verwarmen’ van je slaapkamer verder versterken.
Op de slaapkamer zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden tot creatieve inrichting. Koop eens een leuke schommelstoel om je kleren overheen te hangen, of probeer eens wat verschillende soorten gordijnen uit. Blijf altijd kritisch en creatief en je zult zien dat je slaapkamer meer wordt dan alleen de plek waar je bed en matras ligt.

[Dit is een gastblog van Energy+ matrassen]

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.