Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

DIY budget loungebank
Balkon inspiratie Dakterras inspiratie Tuin inspiratie

DIY budget loungebank


Vandaag wil ik jullie een heel inspirerend DIY projectje laten zien, die ik op ‘Lovely Greens’ heb gevonden. Met een super laag budget van onder de €100,- kan je een super leuke loungebank maken voor je tuin, balkon of dakterras. Je kan zowel zitten als lekker liggen op de loungebank.

DIY budget loungebank

DIY budget loungebank

Houten pallets

Stapel twee houten pallets op elkaar en naast elkaar. Op deze manier heb je op een goedkope manier meteen al een frame gemaakt voor de loungebank. Om het mooier te maken, kan je langwerpige houten planken gebruiken om de zijkanten van de houten pallets te bekleden. Dit kan super eenvoudig met de grote schroeven. Dit is overigens niet perse nodig. Veel mensen vinden het ook mooi dat het gewoon zichtbaar is dat het houten pallets zijn.

DIY budget loungebank

Het is wel verstandig om de houten planken eerst op te schuren en vervolgens te lakken of te verven. Hierdoor is de houten loungebank ook waterbestendig, en is het dus ook geen probleem om het in de regen buiten te laten staan.

Matras

Het meest uitdagende van dit DIY projectje is het vinden van een geschikte matras. Zonder een goeie matras is deze loungebank niet compleet. Je kan op zoek gaan naar oude matrassen die je niet meer gebruikt, maar er zijn tegenwoordig ook veel online webshops waar je terecht kan voor een op maat gemaakt matras.

Wat heb je nodig?

– 4x houten pallets
– Een aantal grote schroeven
– 6x houten planken
– Elektrische boor
– Matras
– Schuurmachine
– Lak of verf
– Kwast

Natuurlijk heb je wel het juiste gereedschap nodig:

Gereedschap van Gereedschapcentrum.nl.

That’s it! Happy building!

Bron: Lovelygreens.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Manon
  11 mei 2015 at 11:44

  Leuk gedaan! Tip! Vind eerst een goedkoop goed matras en maak daar je bank omheen. Op maat laten maken van een matras is duuuur! Bij jysk bijvoorbeeld heb je ook al heel goedkoop matrassen. Ook baby formaat! Voor de kleinere balkons

 • Reply
  Klein knus balkon met houten pallets | Inrichting-huis.com
  23 juni 2016 at 11:00

  […] heb ik al eerder een inspirerende blog geschreven over hoe je met een laag budget een DIY loungebank kunt creëren voor je balkon, dakterras of tuin. Voor nog geen €100,- heb je al een heerlijke […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.