Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Diamond Chair
Klassiek interieur Meubels Stoelen Wooninspiratie

Diamond Chair


De bekende Eames stoelen van Charles & Ray Eames zijn populair, maar er zijn nog veel meer designklassiekers die je misschien minder goed kent. De Diamond Chair bijvoorbeeld. Een prachtige designstoel van ontwerper Harry Bertoia uit 1952. De ontwerper heeft voor het designlabel Knoll in totaal vijf meubelontwerpen gemaakt uit gaas, oftewel de Bertoia collectie. En de Diamond chair is daar één van. Een stoel met een uniek en opvallend ontwerp, die zowel prachtig in en buitenshuis geschikt is.

Diamond Chair

Diamond Chair

De Diamond chair is gemaakt op basis van één van de favorieten technieken van Harry Bertoia. Door middel van het aan elkaar lassen van stalen draden komt hij tot een constructief geheel. Zoals de naam al zegt, lijkt het op een diamand. En wie wilt er geen diamand hebben?

Diamond Chair zitting

Er zijn verschillende opties als je een Diamond chair (online) wilt kopen. Het frame is verkrijgbaar in chroom, wit of zwart. Je kan bovendien kiezen voor enkel een zitting, maar ook voor een stoel met volledige bekleding. Hoewel het diamant achtige frame hierdoor minder goed zichtbaar is, zal deze laatste misschien wel comfortabeler zitten. Uiteraard zijn zowel de zittingen als de volledige bekleding, ook wel covers genoemd, verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Diamond Chair replica

De originele Diamond Chair bij Knoll is verkrijgbaar vanaf $1132,-. De replica is natuurlijk veel goedkoper. En net zoals bij de Eames replica stoelen, kan je bijna het verschil met de originele versies niet zien. In sommige winkels zijn deze al verkrijgbaar voor €180,-.

Diamond Chair

Diamond Chair

Diamond Chair

Diamond Chair

Diamond Chair

Diamond Chair

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Helen - Ilovemyinterior
    2 februari 2014 at 15:50

    Super gave stoel! Zowel voor binnen als voor buiten is deze echt top 🙂 x

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.