Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Stoelen

Designstoel vs budgetstoel


Designstoelen, wie wilt dat niet in huis. Helaas zijn designstoelen niet altijd allemaal even betaalbaar. Je kunt er natuurlijk wel voor sparen, maar je kunt ook voor een alternatief gaan. Er zijn tegenwoordig heel veel goedkope budgetstoelen verkrijgbaar, die heel erg op designstoelen lijken. Sterker zelfs, sommige budgetstoelen kan je bijna niet onderscheiden van echte designstoelen. Dan hebben we het nog niet eens over replica stoelen, want dat zou niet eerlijk zijn. Alleen de echte kenners zullen de dure stoelen van de goedkope stoelen kunnen onderscheiden. Wij hebben een aantal populaire designstoelen op een rijtje gezet van merken zoals HAY, Muuto en Vitra. Daarbij hebben we budgetstoelen erbij gevonden van Kwantum en Leenbakker, die er heel erg op lijken. Het grote verschil zit vooral in de prijs!

1. Kwantum of HAY kuipstoel

Hieronder zie twee kuipstoelen, een kwantum stoel en een HAY stoel. Zie jij welke stoel van kwantum en welke van HAY is? De HAY stoel is hier verkrijgbaar voor €215,- en hier is de Kwantum stoel verkrijgbaar voor slechts €30,-.

Kwantum stoel of Hay stoel

2. Leenbakker of Vitra kuipstoel

Als je een liefhebber van designermeubels, dan is deze niet al te moeilijk. Maar we kunnen ons voorstellen dat er ook mensen zijn die dat niet weten. Zie jij welke van onderstaande stoel van Vitra is en welke een Leenbakker stoel is? De Vitra stoel is hier verkrijgbaar voor €390,- en hier is de Leenbakker stoel verkrijgbaar voor nog geen €30,-.

Vitra of Leenbakker stoel

3. HKliving of Kwantum fluwelen stoel

Fluwelen stoelen, ook wel velour of velvet genoemd, zijn super populair. Designermerken hebben fluwelen stoelen, maar ook de ‘goedkopere’ merken en winkels hebben soortgelijke stoelen in hun assortiment. Hieronder zien jullie een fluwelen stoel van Kwantum en een fluwelen stoel van HKliving. Weet jij welke stoel van welk merk is? De HKliving stoel is hier verkrijgbaar voor €165,- en de Kwantum stoel is hier verkrijgbaar voor €59,-.

HKliving stoel of Kwantum stoel

4. Kwantum of HKliving rotan stoel

Ook rotan of rattan stoelen zien we vaak terugkomen in de mooiste interieurs. Hieronder zie je daar twee mooie voorbeelden van, één van Kwantum en één van HKliving. Het prijsverschil is maar liefst €139,-. Hier is de rotan stoel van Kwantum verkrijgbaar voor €60,- en hier is de Hkliving rotan stoel verkrijgbaar voor €199,-.

Kwantum of HKliving rotan stoel

5. Fritz Hansen of Leenbakker vlinderstoel

De Fritz Hansen Vlinderstoel is een iconische stoel,die in 1955 ontworpen is door ontwerper Arne Jacobsen. Maar zie jij het verschil tussen de originele Fritz Hansen Vlinderstoel en de Leenbakker stoel? De Leenbakker variant is hier per vier stuks verkrijgbaar voor €103,-, en hier is de originele Vlinderstoel hier verkrijgbaar voor €404,-.

Fritz Hansen of Leenbakker vlinderstoel

6. Dille & Kamille of Thonet stoel

We hebben het hier eerder gehad over de prachtige Thonet stoel, ontworpen door meubelmaker Michael Thonet. Maar wisten jullie dat er bij Dille & Kamille een stoel verkrijgbaar is, die je bijna niet van de originele Thonet stoel kan onderscheiden? De originele Thonet stoel is hier verkrijgbaar voor €726,-. Bij Dille & Kamille is de stoel hier verkrijgbaar voor €124,95!

Dille & Kamille of Thonet stoel

7. &Tradition Pavilion of Kwantum stoel

De designstoel is de &Tradition Pavilion AV4 Armstoel, die door Anderssen & Voll is ontworpen, terwijl de budgetstoel weer een stoel is van Kwantum. Er zijn een aantal kleine verschillen te ontdekken, maar over het algemeen lijken de stoelen wel heel erg op elkaar toch? De &Tradition Pavilion AV4 Armstoel is hier verkrijgbaar voor €577,- en de Kwantum stoel is hier verkrijgbaar voor €39,-.

&Tradition Pavilion of Kwantum stoel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.