Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Modern interieur Scandinavisch interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

De La Espada


Vandaag de dag is De La Espada een baanbrekend bedrijf op het gebied van ontwikkeling van sterke merken voor de high end woninginrichting over de hele wereld. Ze noemen zichzelf een design management bedrijf en zijn op dit moment de beheerder van zeven merken, naast het eigen De La Espada merk. De La Espada bevordert ook jongere of minder bekende talenten, waardoor deze ontwerpers of ontwerpbureaus een platform hebben om hun eigen merken op te bouwen.

Ambachtelijke meubelen

Het verhaal als fabrikant van De La Espada wordt gevormd door de interesse in ambachtelijk gebaseerde materialen. De La Espada is een toonaangevende ontwerper/producent van de moderne massief houten meubelen, gesticht door Luis de Oliveira en Fatima De La Espada in 1993. Respectievelijk afkomstig uit Porto en Madrid, maar beiden opgeleid in Londen. De oprichters opendeen de eerste De La Espada winkel in Londen in 1996, toen er betrekkelijk weinig kwalitatieve hedendaagse meubels in de stad verkrijgbaar waren. Een speciale fabriek van De La Espada in Portugal is gespecialiseerd in het vervaardigen van moderne meubelen met tijdloze aantrekkingskracht en de warmte van massief hout. Dit doen ze of met de hand of met speciale traditionele bouwmethoden met invloeden van o.a. de Arts and Crafts-beweging, architecten zoals Tadao Ando, John Pawson en Alvaro Siza, evenals Scandinavisch design uit de jaren 1950.

Zowel de La Espada meubelen, al de andere merken die onder beheer van hun zijn, worden via haar speciale flagship winkel in New York aangeboden, maar ook via een groeiend aantal wereldwijde retailers van fijn eigentijds meubilair.

De La Espada

De La Espada

De La Espada

De La Espada

De La Espada

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.