Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De innovativiteit van VELUX
Woonaccessoires Wooninspiratie

De innovativiteit van VELUX


Dat het bedrijf VELUX® niet heeft stilgezeten de laatste jaren mag gezegd worden! De rolgordijnen die vandaag de dag gefabriceerd worden zijn van een geheel andere allure dan de typische witte, zware rolluiken van vroeger. Dit is niet enkel zo op het gebied van design. Ook op functioneel gebied heeft VELUX zijn rolgordijnen voorzien van alle technische snufjes die er nodig zijn om een optimaal wooncomfort te verzekeren.

Lichtinval naar keuze

Een eerste opvallend kenmerk is de volledige regelbaarheid van de VELUX rolgordijnen. Waar vroeger de keuze beperkt bleef tussen open of dicht, kan nu zeer nauwkeurig afgesteld worden hoeveel licht er doorgelaten wordt. Zijn de rolgordijnen niet in gebruik, dan zijn ze van binnenuit onzichtbaar. En ook langs de buitenzijde ogen ze subtiel en stijlvol. Deze perfecte regelbaarheid maakt het mogelijk om optimaal van ochtend- en avondlicht te genieten zonder in één klap alle warmte binnen te laten. Ideaal op warme zomerdagen die de ruimte anders onmenselijk warm kunnen maken.

De innovativiteit van VELUX

Integratie met zonnepanelen

Wie voor een groene woning kiest en energiebesparende maatregelen wil nemen zoals zonnepanelen, zal zeker enthousiast zijn over de VELUX producten. Er is een mogelijkheid om zonnepanelen volledig te integreren in het design zodat het op geen enkele manier als een storend element beschouwd kan worden of het uitzicht veranderd. Bovendien tast het de functionele aspecten van de rolgordijnen niet aan. VELUX bewijst hiermee dat praktisch geen synoniem hoeft te zijn voor onooglijk.

Minder zonnewarmte

Zoals gezegd zijn de VELUX rolgordijnen ook het antwoord bij uitstek op het teveel aan zonnewarmte. Dakkamers hebben hier vaak mee te kampen. Doordat de zon recht op het dakraam schijnt, wordt al snel een sauna-effect gecreëerd. Tijdens een hittegolf kan dit leiden tot een ruimte waar amper nog gebruik van gemaakt kan worden. De VELUX rolgordijnen houden tot 95% van deze zonnewarmte buiten zodat de ruimte het hele jaar door een aangename temperatuur blijft behouden en ten volle benut kan worden.

De innovativiteit van VELUX

Besturing op zonne-energie

Een ander innovatief aspect is de volledig automatische besturing op zonne-energie. Deze oplossing is niet enkel budgetvriendelijk, maar zorgt er tevens voor dat er geen ruimte voorzien dient te worden voor stopcontacten of kabels. Ideaal voor handmatige dakramen die net of volledig buiten het bereik liggen en anders via een ladder geopend of gesloten moeten worden. Daarnaast is het rolgordijn op zonne-energie het enige rolgordijn dat automatisch bestuurd kan worden zonder een verhogen van de energierekening.

De webshop van VELUX

Bij interesse in één van de bovenstaande producten is het aan te raden om te kijken op de website van Dakraam-gordijn.nl. Itzala is één van de productlijnen van VELUX en is qua prijs iets gunstiger dan VELUX zelf, dit komt doordat de producten in grote getalen en in de meest gangbare kleuren geproduceerd zijn. Op de website zijn meerdere producten van zowel VELUX als Itzala terug te vinden.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.