Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Dakterras zorgt voor extra woonlaag


Het is nog winter: koud, sneeuw, regen. En daarom is het nu nog lang niet zover om aan je tuin, balkon of dakterras te werken. Maar inspiratie opdoen kan natuurlijk altijd.

Onderstaand project is door Zecc Architecten gerealiseerd.

Dakterras inrichting

Het uitgangspunt bij het ontwerpen van dit dakterras was om een extra woonlaag in de buitenlucht te verkrijgen. Het dakterras kent een grote mate van intimiteit door de houten afscheidingen, een zonwerende luifel en de vaste plantenbakken.

De indeling van het dakterras is vergelijkbaar met een kamer en-suite. Aan de voorzijde bevindt zich de ‘eetruimte’ met een keukentje, een houten eettafel en een lange geïntegreerde bank. Het hekwerk bestaat uit windregulerende lamellen en dient ook als rugleuning. Aan de achterzijde bevindt zich de ‘living’ met houten fauteuils, het zonnescherm en lage tafeltjes. Dit gedeelte is omringd met lange plantenbakken, die onderdeel zijn van het regelbare hekwerk. Aan de twee lange zijden geven bamboe en siergrassen voldoende privacy terwijl aan de korte zijde de plantenbak gevuld is met verschillende soorten rode bloemen. Tussen de twee ‘ruimten’ bevindt zich een lange ligbank en een (warme) douche. De vaste banken op het dakterras dienen voor opslag van kussens en matrassen. Het koelkastje, de sfeerverlichting en een automatische bevochtiging van de planten maken dit dakterras compleet.

Dakterras zorgt voor extra woonlaag

Dakterras zorgt voor extra woonlaag

Dakterras zorgt voor extra woonlaag

Dakterras zorgt voor extra woonlaag

Dakterras zorgt voor extra woonlaag

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Sanne
  30 juni 2011 at 14:55

  Echt super Mooi!!
  Jaloers ;D

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.